چهارشنبه، اسفند ۰۷، ۱۳۹۲

روایت شب قصه با حضور نیکی کریمی

شب قصه خوانی خانه توانگری (دکتر علیرضا شیری) در چهارم اسفند ماه با حضور نیکی کریمی برگزار شده، عواید حاصل از این برنامه برای حمایت خیریه از کودکان بی سرپرست اختصاص داشت روایت دکتر علیرضا  شیری در صفحه ی شخصی  ایشان از این برنامه فرهنگی را نقل می کنم :

«یکی از میهمانان شب قصه پنجم، نیکی کریمی عزیز بود . حس من این بود که این زن درونگرا با این همه افتخار بین المللی در بازیگری و داوری جشنواره های معتبر پراگ و پونا و ...برای مردم قصه هایی دارد که داشت، شاید سخنور ماهری نبود  که بنا نبود باشد  ولی بی نهایت زلال و بی ریا بود 




مرتب کردن ذهن در برابر سوالات من احتمالاموجب مکث های ایشان در گفتگوی دیشب می شد، لختی می اندیشید، خود را به خاطراتش می سپرد و وقتی می خواست صحبت کند لبخندی می زد و از نوجوانی خود می گفت ، ملالی نداشت از این که بگوید در نوجوانی بی اعتماد به نفسی را می چشیده و از این که با همسن و سالان خودش متفاوت بوده.

او از عشقش به ادبیات گفت و این که تا کلاس پنجم اکثر کارهای تولستوی و ارنست همینگوی و...خوانده بوده

از پدرش گفت که به آن ها ازادی و اختیار تصمیم گیری داده...

پرهیز کرد از اینکه نگاه بالا به پایین داشته باشد، از نسخه پیچیدن پرهیز کرد و راوی قصه خودش شد.





در پایان مراسم کاریکاتور او را که توسط دارنده جایزه بین المللی ،ایدین ارجمندی کشیده شده بود ، هدیه دادیم و متن زیبای لوح اهدایی جمعیت امام علی را برایش خواندیم»


شنبه، بهمن ۲۶، ۱۳۹۲

قصه خوانی نیکی کریمی

ان طور که خانه ی توانگری (دکتر علیرضا شیری )در سایت خود خبررسانی کرده قرار است در چهارم اسفند ماه ،شب قصه خوانی خیریه به نفع کودکان بی سرپرست برگزار شود، نیکی کریمی نیز از مهمانانی است که قرار است با قصه خوانی در این برنامه ی فرهنگی حضور داشته باشد ،مطالعه ی توضیحات بیشتر و اطلاعات تکمیلی در لینک زیر مربوط به خانه توانگری دکتر علیرضا شیری .


دوشنبه، بهمن ۲۱، ۱۳۹۲

گفتگوی نشریه زندگی ایرانی با نیکی کریمی

ماهنامه «زندگی ایرانی »در شماره ی پنجاه و دو،گفتگویی با نیکی کریمی بازیگر و فیلمساز سینما انجام داده که بخش هایی از این مصاحبه را نقل می کنم 

یعنی صحبت های دیگران روی شما تاثیری نگذاشت؟

من از اول به ادم ها و صحبت هایشان درباره تعیین مسیر کاریم هیچ وقت توجهی نمی کردم ،چیزی که من از بازیگران مهم جهانی می دیدم ،این بود که هیچ وقت نمی خواهند صرفا زیبا دیده شوند مثلا برای مریل استریپ تنها مهم است که شخصیت بازی کند تا این که بخواهد زیبا دیده شود بازیگرانی که فقط دنبال این هستند که زیبا دیده شوند تاریخ مصرف دارند ،یعنی در سال های محدود اوج جوانی می توانند فرصت حضور داشته باشند،مگر این که این شانس را داشته باشند تجدید نظر کنند و به سمت ایفای نقش ها بر مبنای شخصیت پیش بروند.

من ،سارا ،پری ،دو زن و... را پذیرفتم و تن به نقش های پسر و دختری و عشقی مرسوم ندادم ،این چیزی بود که خودم بهش رسیدم و بر اساس ان تصمیم گرفتم که شخصیت بازی کنم و بازیگر فیلم های ان چنانی نباشم .




برای رسیدن به چنین طرز فکری و گرفتن این تصمیم با توجه به این که فضای عمومی ادم را به سمت این که غیر از این باشد هل می دهد و شما هم بسیار جوان بودید و هنوز تجربه امروزتان را نداشتید ،چه کردید و از چه مرزی گذشتید؟همان طور که شما می گویید بازیگران مطرح جهانی بیشتر جذاب هستند تا این که زیبا باشند ،یعنی زیبایی قاب شده بازیگران فیلم های ایرانی با ان گریم های سنگین و ارایش و... را ندارند وگرچه می توانند به ذات زیبا هم باشند.


ماجرا این است که من هیچ وقت به مسایل سطحی نگاه نکرده ام ،یکی از ماجراهایی که همیشه داشتم ،این است که برایم خیلی چیزهای دیگر در زندگی مثل ادبیات و...مهم بوده.

وقتی هم که در همان سال های شروع کارم فیلم ها و بازیگرانی را که ان زمان با من هم دوره و مطرح بودند،نگاه می کردم ،دوست نداشتم در ان کارها بازی کنم 

.به این فکر می کردم،اصلا فیلم خوبی در ان ژانر ساخته می شد که برای من جذاب باشد و خیلی وقت ها به این نتیجه می رسم که نبود.

پنجشنبه، بهمن ۱۷، ۱۳۹۲

نیکی کریمی در نشست خبری تمشک

نیکی کریمی در نشست رسانه ای فیلم سینمایی تمشک






نیکی کریمی در نشست های خبری جشنواره فیلم فجر

 عکس هایی از نشست های خبری فیلم زندگی جای دیگری است به کارگردانی منوچهر هادی و نقش افرینی نیکی کریمی ،نشست تمشک به کارگردانی سامان سالور و بازی نیکی کریمی




مصاحبه ی نیکی کریمی درباره ی بازی در فیلم ها

نیکی کریمی که امسال با دو فیلم زندگی جای دیگری است به کارگردانی منوچهر هادی و تمشک به کارگردانی سامان سالور در جشنواره فیلم فجر حضور دارد در مصاحبه ای با خبرگزاری مهر درباره  بازی در این فیلم ها می گوید که نقل می کنم 


خدا را شکر می‌کنم و خیلی خوشحالم که با دو کارگردان از سینمای مستقل کار کردم. هدف من کمک به کارگردان های جوان و تجربه های جدید بود که در این فیلم ها اتفاق افتاد.

وی درباره نقش خود در این دو فیلم عنوان کرد: این دو نقش در «زندگی جای دیگری است» به کارگردانی منوچهر هادی و «تمشک» به کارگردانی سامان سالور بسیار متفاوت هستند و فضای هر دو فیلم هم با یکدیگر تفاوت دارد و هرکدام از این نقش ها در فضای فیلم به نظرم درآمده است و از دوستان و آشنایان می شنوم که رضایت داشته اند.

 «تمشک» فضای خاصی دارد. من از این خوشحالم که کارگردانان آثار خود را تنها در یک فضا محدود نمی سازند، تجربه می کنند و این به نظر من لذت‌بخش است. مهم فیلمنامه یک اثر است که فیلمنامه این کار به نظرم خوب بود.




بازیگر فیلم «تمشک» درباره کار با این کارگردانان جوان اظهار کرد: من کار با این کارگردانان جوان را ابدا ریسک نمی دانم و از همان ابتدا به آن ها می گویم که به من اعتماد کنید و من هم به شما اعتماد می کنم و همه به یکدیگر کمک می کنیم تا یک فیلم خوب ساخته شود.

بازیگر فیلم های «بوی پیراهن یوسف» و «برج مینو» درباره نقش خود در فیلم «تمشک» بیان کرد

من در این فیلم نقش زنی را بازی می کنم که بچه دار نمی شود و این میان اتفاقاتی رخ می دهد که داستان این فیلم را رقم می زند و ترجیح می دهم مخاطب این قصه را دنبال کند.

کریمی درباره موفقیت این فیلم ها در بخش مسابقه خاطرنشان کرد: این دو فیلم، دو فیلم مستقل از دو کارگردان بودند. آن چه برای من مهم است این است که این ها فیلم های باآبرویی هستند.

فیلم‌هایی که تماشاچی، منِ بازیگر و سایر عوامل با سربلندی از سالن بیرون می‌آییم و من افتخار می کنم که این فیلم ها را کار کردم. درواقع مهم این است که یک فیلم خوب باشد.

این بازیگر سینمای ایران در پایان درباره فیلم هایی که در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمده و نظر خود درباره آن ها گفت: من تنها چند فیلم را دیدم و چون همه این فیلم ها را ندیدم ترجیح می دهم که درباره فیلم های دیگران اظهار نظر نکنم.

سه‌شنبه، بهمن ۱۵، ۱۳۹۲

گفتگوی نیکی کریمی درباره ی جشنواره فیلم فجر ،سینما ...

گفتگوی نیکی کریمی با خبرانلاین که بیشتر به موضوع جشنواره فیلم فجر و سینما پرداخته شده است.


خانم کریمی،بعد از تجربیات متعددی که در سینما داشتید و سال‌ها بازیگری حالا فیلمسازی افقی است که پیش روی خودتان می‌بینید؟

نه، اتفاقا معتقدم هنوز در نقطه صفر هستم... نمی‌دانم این حس من قابل درک هست یا نه؟ خیلی انرژی دارم برای بازی در یک فیلم یا یک نقش خوب ... شاید این حس من به این دلیل است که احساس می‌کنم هنوز خیلی نقش‌های زیادی هستند که دوست دارم بازی کنم ... من همیشه سختگیر بوده‌ام ... حتی منتقدان سخت‌گیر هم هنوز که هنوز است بعد ازچهل فیلمی که بازی کرده‌ام، به بازی من درسه فیلم اعتراض می‌کنند و می‌پرسند چرا در آن‌ها حاضر شدم.

 به همین دلیل است که معتقدم هنوز پتانسیل‌هایی در من هست که اگر کارگردان درستی باشد می‌تواند آن را کشف کند و خیلی قصه‌ها هست که دوست دارم روزی به دستم برسد و من را برای بازیگری به وجد بیاورد.

 امیدوارم سینمای ایران باز هم به دورانی برسد که شخصیت‌محور باشد و داستان داشته باشیم و من هم بتوانم در کاری که می‌پسندم بازی کنم.





نگاه شما به بازیگران تازه‌وارد سینمای ایران چطور است؟ فکر می‌کنید بازیگران ما در مسیر درستی می‌روند، کسانی را در میان آنان می‌بینید که بتوانیم 20 سال بعد در مورد کارنامه‌ای مشابه کارنامه شما با آنان صحبت کنیم؟

بچه‌های با استعداد در میان بازیگران جوان بسیار زیاد داریم و از دیدن بازی‌های آنان لذت می‌برم، اما دو مشکل با آنان دارم، اول این که می‌خواهند یک شبه ره صد ساله را طی کنند و دوم این که می‌خواهند همه چیز را بازی کنند. تله فیلم پشت تله فیلم؛ سریال ... در صورتی که چنین فردی می‌تواند یک کارنامه خیلی خوب داشته باشد. این برای من قابل فهم نیست. البته از منظری هم می‌توانم بگویم شاید این سخت‌گیری‌ها مخصوص نسل ما بود و بچه‌های الان دوست دارند هر کاری را بازی کند. اما نظر من این است که بازی در فیلمی که خوب نیست، هیچ کمکی به بازیگر نمی‌کند.

خود شما هم به نوعی یک شبه ره صد ساله را طی کردید. فاصله زیادی بین ورود شما به سینما و درخشیدن در «عروس» نبود.

مقصود من رسیدن به یک درخشش یا یک موفقیت نیست،این نیست. این می‌تواند برای همه پیش بیاید. درست است که وقتی فیلم افخمی را بازی کردم به موفقیتی رسیدم، اما اگر بعد از آن اشتباه می‌کردم هیچ وقت نمی‌توانستم اسم خودم و کارنامه‌ام را حفظ کنم. مقصود من حفظ آن جایگاه است و دانستن قدر آن. مطمئناْ تنها با رسیدن به چیزی یا موقعیتی ما آن را نداریم بلکه تنها با ممارست و صبر است که واقعیش می‌کنیم

چه عقل و درایتی شما را به سمت اشتباه نکردن سوق می‌داد. قطعا در آن مقطع از میان انبوه پیشنهادها کارهایی را گزینش کردید که حالا نقاط درخشان کارنامه بازیگریتان هستند

می‌دانستم می‌خواهم چه کار کنم. وقتی آدم کار اشتباه را انجام نمی‌دهد،‌ قطعا کار خوب را انجام می‌دهد.