یکشنبه، مرداد ۰۴، ۱۳۸۸

نگاهی به انیمیشن بالا (up)

«مرا با خودت ببرحال که از بند رها می شوی ای بادبادک ...نور ماه بر درختان کاج ترجمه ی نیکی کریمی)

بالاخره بعد از مدتها انتظار برای دیدن انیمیشن  بالا ،اواخر هفته گذشته موفق شدم این اثر زیبا و جالب را ببینم ،up داستان پیرمرد ی به نام  کارل است که به خاطر ارزوهای زمان جوانی تصمیم می گیرد خانه اش را به هزاران بادکنک رنگارنگ وصل کند و رهسپار سفر به سرزمین ارزوهایش شود. سفری که با شخصیت های متفاوت دیگری همراه می شود و پایانی به یاد ماندنی و سرشار از لحظه هایی دیدنی دارد.




وقتی این انیمیشن زیبا را دیدم به دلیل انتخاب ان برای مراسم افتتاحیه ی مراسم کن پی بردم.این که «بالا »ارزش های زیادی در خود جای داده که نشان داد می تواند مورد توجه مخاطب قرار بگیرد.

کارل پیرمرد خسته و منزوی در پایان داستان به چیزی فراتر از تحقق ارزوها و رویاهایش می رسد،به حقیقتی بزرگ که شیرینی ان در  کام همه ی مخاطبین ان احساس می شود.

«بالا »نشان داد که مهمتر از سفر با سفینه های مجهز فضایی و کشف ناشناخته های طبیعی که البته در جای خود ارزش دارند  این کشف خود انسان است که باید در اولویت قرار گیرد .

بالا با روایتی عاشقانه شروع می شود و به نوعی خوداگاهی می رسد،خوداگاهی که  حاصل نگاه بهتر انسان به دنیای پیرامونش است.

کارل ،ابتدای این اثر ،کارل پایان اثر نیست ،کارل هر چند با فداکاری به خاطر عشق به دیگران ،خودش را از بند ارزوهایش جدا می کند ولی به عشقی بزرگتر می رسد ،رویاهایش را توی قلبش نگه می دارد و  به افتاب سلامی دوباره می کند.

چهارشنبه، تیر ۳۱، ۱۳۸۸

چه کسی الی را کشت؟!!!

«درباره ی الی» به کارگردانی اصغر فرهادی با حرف و حدیث های زیادی که بیشتر مثبت بود به کارنامه  موفق این کارگردان  سینمای ایران اضافه شد،فیلمی که در جشنواره های مختلف درخشید و نظر  اغلب منتقدان و تماشاگران را به خود جلب کرد .

«درباره ی الی» را اگر قصه ای در مورد قضاوت فرض کنیم و ادم های این داستان را شخصیت هایی که به نوعی در این قضاوت،تراژدی اصلی واقعه هستند بدانیم،موضوع مقایسه ی این فیلم با اثری متفاوت از مهدی کرم پور است .

فیلم «چه کسی امیر را کشت؟ »اثر مهدی کرم پور با انتخاب فرم روایتی خاصی به قضاوت درباره ی مرگ امیر می پرداخت،فیلمی که متاسفانه با وجود ارزش های زیادی که داشت با بی مهری هایی رو به رو شد.


شخصیت های فیلم درباره ی الی گرچه به ظاهر همه در یک قاب جمع شده بودند،ولی پایان فیلم شاید هر کدام قاب هایی جدا از هم بودند که مشکل می شد ان ها را کنار هم جای داد و این تراژدی سنگینی است که تاثیر قضاوت این ادم ها بود .

در فیلم «چه کسی امیر را کشت؟ »شخصیت های فیلم در قاب هایی جدا ازهم با مونولوگ هایی درباره ی امیر قضاوت می کنند ولی پایان فیلم در واقع هیچ کدام از منظر تماشاگر،همان پرسونایی که در ابتدا از خودشان ترسیم کرده بودند،نیستند .



نیکی کریمی،در فیلم  چه کسی امیر را کشت؟ در نقشی متفاوت ظاهر می شود،شخصیتی که ارام ارام در طول فیلم با تک گویی هایش خودش را برای تماشاگر اشکار می کند،اگر چه فرم انتخابی مهدی کرم پور در این فیلم تجربه متفاوتی برای تماشاگر بود ولی به نظرم تجربه موفقی است که شاید به دلیل عادت طیفی از تماشا گران به شیوه های مرسوم داستان گویی،با عدم ارتباط با این دسته از تماشاگران مواجه شد.

یکشنبه، تیر ۲۸، ۱۳۸۸

به یاد خسرو شکیبایی

یک سال از درگذشت خسرو شکیبایی گذشت،هنرمندی که در عرصه های مختلف هنری از خود اثار مهمی به جا گذاشت،شاید پتانسیل شکیبایی به مراتب از ظرفیت های موجود در سینمای ایران فراتر بود ولی با این وجود او با همه ی توان کار کرد و ماندگار شد.

خسرو شکیبایی در فیلم هایی از جمله سارا،پری ،روانی ،چه کسی امیر را کشت؟ با نیکی کریمی همبازی بود،فیلم هایی که برای هر دو بازیگر از اثاری مهم به شمار می روند.





پنجشنبه، تیر ۲۵، ۱۳۸۸

فیلم سینمایی عروس با بازی نیکی کریمی (The Bride)

بیست سال از اکران فیلم  عروس به کارگردانی بهروز افخمی می گذرد،نیکی کریمی هر چند فیلم وسوسه را قبل از بازی در عروس توی کارنامه ی بازیگریش داشت، ولی در واقع با این فیلم به شهرت رسید،شهرتی که در مسیر خوبی قرار گرفت و باعث شد نیکی  کریمی بعد از سال ها هنوز ستاره  موفقی باشد .

عروس فیلمی عاشقانه در دوره ای به حساب می اید  که سراغاز فصلی نو در سینمای ایران شد،افخمی با هوشمندی توانست قصه ای روان و جذاب را در مدیوم سینما روایت کند .

نیکی کریمی،اگر چه در نقشی ماندگار ظاهر شد،ولی بسیاری او را نه در سیمای بازیگری توانا که چهره ای جذاب برای نقش عروس فرض کردند،ولی نیکی کریمی بعد از عبور موفق از دایره ی شهرت فیلم عروس، نشان داد بازیگری موفق در ایفای نقش های مختلف است .





بازی های ماندگار در فیلم های سارا، پری، دو زن،برج مینو، نسل سوخته،دیوانه ای از قفس پرید  نیمه پنهان ... نشان داد نیکی کریمی از ابتدای راه قدم های استواری برداشته و به جایی که شایستگی ان را داشته رسیده است.



شنبه، تیر ۱۳، ۱۳۸۸

نیکی کریمی و جشنواره فیلم کارلووی واری(karlovy vary film festival )

نیکی کریمی،داور بخش اصلی جشنواره کارلوو ی واری و دیگر اعضای هیئت داوران .








 پی نوشت(یکشنبه چهاردهم تیر ماه ۱۳۸۸):نیکی کریمی ،برای دانشجویان و علاقه مندان به فیلمسازی در کارلووی واری کلاس اموزشی برگزار کرد.داوری اثار در جشنواره نیز ادامه دارد و کریمی یکی از داوران بخش اصلی است.







                                                                            ***