یکشنبه، بهمن ۱۰، ۱۳۹۵

به یاد «ترمینال»

این روزها موضوع محدودیت های دولت جدید امریکا برای ورود مردم بعضی کشورها از جمله ایران تبدیل به بحث گسترده ای شده،این قضیه باعث شد یاد فیلم دوست داشتنی «ترمینال» اثر استیون اسپیلبرگ افتادم ،به نظرم مثل این که فیلم ها،کتاب ها و...می توانند تبدیل به بخشی از خاطرات شوند.

خاطره هایی که متعلق به ما نیستند و در حقیقت توی دنیای واقعی  هم اتفاق نیفتادند ولی شاید سینما و ادبیات این خاصیت جادویی را دارند که روایت ها تبدیل به بخشی از خاطره ها و تجربه های مخاطب شوند.



فیلم سینمایی« ترمینال »روایت تقابل میان بوروکراسی های سخت اداری از یک طرف در برابر جریان واقعی زندگی انسان هاست،با این که در حقیقت بیشتر فیلم در همان محیط بسته ترمینال فیلمبرداری شده ولی اسپیلبرگ با دکوپاژدقیق و میزانسن های خوب اثری با جذابیت خلق کرده که فیلم سینمایی «ترمینال» هم  در کارنامه درخشان او در یادها می ماند.

شخصیت بامزه ای که تام هنکس به خوبی بازی کرده و خلاقیت هایش برای حل مسئله برایم همیشه جالب و دیدنی بود .

اسپیلبرگ در  فیلم سینمایی «ترمینال»با نگاهی انسانی در برابر  قانون های سخت،دیوارها،درها و...  اصالت جوهر واقعی زندگی انسانی را به مهربانی قلب ها می دهد،قلب هایی که انعکاس امواجشان از هر مرز و دیواری عبور خواهد کرد .




جمعه، بهمن ۰۸، ۱۳۹۵

به یاد «دره من چه سرسبز بود»

بیشتر فیلم های جان فورد ان قدر جذاب و دیدنی هستند که به نظرم گنجینه ای برای تاریخ سینمای دنیاست،گاهی توی زمان ها و مقاطع خاصی به یاد فیلم به یادماندنی «دره من چه سرسبز بود» می افتم،فیلمی که موقع دیدن باید با تمام وجود خودم را رها کنم و با شخصیت ها و موقعیت ها همراه شوم.



تصویری که جان فورد از این روایت به تصویر کشیده با فضاسازی های درخشان،شخصیت پردازی های درست و باورکردنی،دیالوگ های ماندگار،قاب بندی و میزانسن های تاثیرگذار، فیلم«دره من چه سرسبز بود»را به یکی از فیلم های ماندگار تاریخ سینما تبدیل کرده که همیشه در یاد می ماند.

«دره من چه سرسبز بود» شاید روایتی در ستایش زندگیست با همه شیرینی ها و تلخی ها،روایت رویاهایی که ارام سبز شده و جوانه می زنند هر چند در تقابل با تلخی ها و واقعیت های موجود به چالش کشیده می شوند.

روایت وضعیت های از دست رفته ای که شاید هرگز دوباره برنگردند،ولی هر بار که پایان تلخ فیلم را می بینم به سرسبزی دره فکر می کنم،فراتر از همه تلخی ها،شکست ها،ازدست دادن ها،هنوز هم به سرسبزی دره فکر می کنم  و سهراب سپهری چه زلال نوشت که «تا شقایق هست زندگی باید کرد»



پی نوشت: انتخاب فیلم از میان اثار جان فورد کار دشواریست ،ولی فیلم های «جویندگان» ،«دره من چه سرسبز بود» ،«خوشه های خشم» «،دلیجان» ،«مرد ارام »،«پاییز قبیله شاین»،«خبرچین»،«چگونه غرب تسخیر شد» به نظرم از  بهترین اثار او هستند.

دوشنبه، بهمن ۰۴، ۱۳۹۵

از صداگذاری تا انونس فیلم سینمایی «اذر»

فیلم سینمایی «اذر» به کارگردانی محمد حمزه ای و تهیه کنندگی نیکی کریمی که اخرین مراحل فنی  را  سپری می کند به زودی اولین اکران را در جشنواره فیلم فجر خواهد داشت،این فیلم برای حضور در بخش سودای سیمرغ(بخش اصلی مسابقه سینمای ایران) انتخاب شد،نیکی کریمی بازیگر  فیلم سینمایی «اذر» هم هست.

نیکی کریمی  عکسی از خودش به همراه پرویز ابنار صداگذار و احسان بیگلری یکی از فیلمنامه نویسان  اذر در صفحه های شخصیش به اشتراک گذاشت.




اولین انونس کوتاه فیلم سینمایی «اذر» هم در رسانه های مختلف منتشر شد.










دوشنبه، دی ۲۰، ۱۳۹۵

گفتگوی نیکی کریمی و ازاده نامداری در برنامه «ابان»

نیکی کریمی با حضور در برنامه اینترنتی «ابان»، گفتگویی با ازاده نامداری داشته که  به نظرم  مصاحبه ای جالب و متفاوت شده،برنامه «ابان »برنامه ای گفتگو محور است که به نظر می رسدبه نگاه شخصیت های مطرح زن با توجه به حوزه فعالیت های ان ها می پردازد،این برنامه  به صورت هفتگی در سایت اپارات به اشتراک گذاشته می شود.











+کانال برنامه «ابان» در سایت اپارات


پنجشنبه، دی ۱۶، ۱۳۹۵

نیکی کریمی و جشنواره پروین اعتصامی

رسانه های خبری از شرکت فیلم سینمایی «شیفت شب» به تهیه کنندگی و کارگردانی نیکی کریمی در نهمین دوره جشنواره پروین اعتصامی خبر دادند.

در بخش بهترین فیلمساز زن سال این دوره جشنواره ،نیکی کریمی با فیلم سینمایی شیفت شب و ایدا پناهنده ،تینا پاکروان،نرگس ابیار ،ازیتا موگویی ،مرجان اشرفی زاده،رقیه توکلی دیگر فیلمسازان زنحضور دارند.

نهمین دوره جشنواره پروین اعتصامی از بیست و چهارم تا بیست و نهم بهمن ماه در تهران برگزار خواهد شد.




نیکی کریمی در دوره ای از جشنواره پروین اعتصامی که سال ۱۳۹۳ برگزار شد ،جایزه بهترین فیلمساز زن سال را برای فیلم «سوت پایان» گرفت.