شنبه، تیر ۰۳، ۱۳۹۶

مصاحبه نیکی کریمی و مارال دوستی

 سال گذشته،نیکی کریمی،گفتگویی با مارال دوستی داشت که مصاحبه را سایت« اپیدو» همان زمان به اشتراک گذاشت،مصاحبه ای با موضوعات متنوع و همین طور فضای متفاوتی که از یک گفتگوی رسمی فاصله گرفته شده،گزیده ای از این گفتگو را منعکس می کنم .









یکشنبه، خرداد ۲۸، ۱۳۹۶

بدون عنوان

«شب به موقع رسید          سپیده به موقع زد

خروس به موقع خواند         من بی موقع خوابیدم...»


                                                   از کتاب « باد و برگ اثر عباس کیارستمی»





سه‌شنبه، خرداد ۱۶، ۱۳۹۶

جشنواره فیلمسازان زن ایرانی در برلین

 خبرها از برگزاری جشنواره  فیلمسازان زن ایرانی در برلین حکایت می کنند،نیکی کریمی هم در این جشنواره حضور داشت،فیلم  «چند روز بعد» به کارگردانی و بازی نیکی کریمی هم به نمایش درامد و نیکی کریمی عکس هایی از حضورش در برنامه نمایش این فیلم در صفحه های شخصی خودش به اشتراک گذاشت.











به نظر می رسد برگزاری این جشنواره در رسانه های کشور المان بازتاب های مختلفی داشته و  شاید به معرفی بهتر نقش زنان فیلمساز سینمای ایران در عرصه های بین المللی کمک کند و همین طور باعث توجه بیشتر مخاطبان جهانی به فیلم های سینمای ایران شود.

 در سایت برگزار کننده جشنواره زنان فیلمساز ایرانی در برلین،برنامه های این جشنواره و همین طور بازتاب این رویداد در رسانه های مختلف تا حدودی منعکس شده و قابل دسترس است.

+سایت جشنواره زنان فیلمساز ایرانی (برلین)

تهمینه میلانی هم با سه فیلم «دو زن »،«نیمه پنهان »،«واکنش پنجم »در این جشنواره حضور داشت،نیکی کریمی عکسی را  از برلین در کنار تهمینه میلانی به اشتراک گذاشت.




به نظر می رسد تعداد فیلمسازان زن سینمای ایران به نسبت گذشته های دور رشد قابل توجه ای داشته و در طول سال ها اثار موفقی هم تولید کردند.

در سینمای دنیا هم زنان فیلمساز برای به دست اوردن فرصت های کاری تلاش زیادی می کنند ولی دادن فرصت های کمتر از سوی استودیو های فیلم به زنان فیلمساز و تبعیض های موجود را مانع رشد خودشان می دانند،اعتراض های اخیر بعضی از بازیگران و فیلمسازان مطرح سینمای امریکا گواه این قضیه است.


پنجشنبه، خرداد ۱۱، ۱۳۹۶

نگاهی به فیلم «پرونده هاوانا»

در ماه های پایانی سال گذشته نسخه نمایش خانگی فیلم سینمایی «پرونده هاوانا» توزیع شد،اثری به کارگردانی علیرضا رییسیان و نقش افرینی نیکی کریمی و دیگر بازیگران مطرح سینمای ایران که بیشتر از یک دهه در توقیف ماند و سرانجام بدون اکران در سینما روانه ی شبکه نمایش خانگی شد.

«پرونده هاوانا»به موضوع مافیای بعضی شرکت های دارویی برای جلوگیری از خودکفایی بخش دارو پرداخته و در کنار این  خط داستانی ،یک روایت عاشقانه را هم دنبال می کند.




هر چند ایده پرداختن به این گونه موضوعات جذابیت های خاص خودش را دارد ولی به نظرم فیلمنامه پرونده هاوانا در شخصیت پردازی و فضاسازی های متناسب با قصه چندان موفق نیست.

شخصیت  پردازی نقش دکتر پژمان که امین تارخ ان را بازی می کند از ارائه ی تصویر قهرمانی که قرار است یک شبکه مخوف مافیایی را به چالش بکشد فاصله زیادی  می گیرد،این شاید با الگوهایی که مخاطب از دیدن این گونه فیلم ها در ذهنش نقش بسته همخوانی معناداری پیدا نمی کند .

نیکی کریمی نقش زنی (زویا فانی) را بازی می کند که درجریان ماجرای فیلم با دکتر پژمان(امین تارخ)همراه می شود،این همراهی با فراز و نشیب هایی به نقطه پایانی داستان می رسد،ولی به نظرم روایت قصه در پرونده هاوانا تمرکز درستی ندارد و جا به جایی های روایتی در تدوین هم کمکی به این قضیه نمی کند، شاید یکی از علت های این مشکل پرداختن به شخصیت های متعددی هست که کمک چندانی به جلو رفتن داستان هم نمی کنند.




پرداختن به شخصیت هایی هم که در مافیا نقش دارند از جمله دکتر مرادی (اصغر همت)کمرنگ و شتابزده به نظر می رسد،نقد مدیریت های میانی در بروز چنین مسائلی و نزدیک شدن پرونده هاوانا به یک اثر سیاسی هم می توانست به شکل روشنتری مطرح شود.

فیلم پرونده هاوانا مرا به یاد بعضی فیلم های هیچکاک هم انداخت ولی با این تفاوت مهم که از پرداختن به جزییات و شخصیت پردازی های دقیق و فضاسازی های متناسب با روایت در پرونده هاوانا خبر چندانی نیست.



 به نظر می رسد نیکی کریمی در «پرونده هاوانا »به نسبت بیشتر نقش هایی که تا زمان ساخت این اثر بازی کرده در نقشی متفاوت ظاهر شده ،شاید تا حدودی نقش زویا در این فیلم شباهت هایی به  نقش رعنا در فیلم سینمایی باج خور به کارگردانی فرزاد موتمن دارد.

پرونده هاوانا از ریتم خوب و تعلیق در روایت کمک گرفته و اثری هست که در یاد می ماند.


با این که فیلم سینمایی «پرونده هاوانا» بدون اکران در سینما از طریق شبکه نمایش خانگی توزیع شد باید امیدوار بود تکلیف  بعضی اثار سینمایی دیگر هم که سال های زیادی از اکران سینمایی محروم ماندند روشن شود.