یکشنبه، شهریور ۰۸، ۱۳۸۸

باز هم بارسلونا

بارسلونا ،بازهم قهرمان شد ،قهرمانی سوپر جام اروپا ،به کارنامه ی به یادماندنی ۲۰۰۹ این تیم محبوب اضافه شد، این به یادماندنی ترین سال فوتبالی بارسلونا است .

فوتبال مثل زندگی ، شادی ها و غم های خاص خودش را به همراه دارد ،شاید سهم مردم از از این ورزش سحر امیز همین شاد شدن های دیدنی است ،فراتر از دنیای پیچیده ی باشگاه ها ی ورزشی قراردادهای پر حرف و حدیث ،شاید همین سهم شریک شدن مردم توی اوج و فرود های یک تیم فوتبال ارزش بالایی دارد  که چندان مورد توجه نیست.




به نظرم بخشی از احساس جمعی یک جامعه یا شاید حس جمعی ادم هایی همسو در سراسر دنیا چیز کمی نیست که به اسانی از ان عبور کنیم ،شاید جامعه شناسی هر  جامعه ای یا بزرگتر از ان دنیایی که امروز در ان زندگی می کنیم توجه به درونیات ادم هاست .
امروز فوتبال فراتر از بازی چند نفر توی یک استادیوم ورزشی ابعادی بزرگ پیدا کرده ،ابعادی که هر چند همه متوجه جنبه های اقتصادی ،سیاسی،اجتماعی و...ان شده اند ،ولی جنبه های انسانی ان برگ برنده ای است که می تواند زبانی فراملی داشته باشد.

 توپ گرد فوتبال بازهم خواهد چرخید ،جام های قهرمانی از این تیم به تیم دیگر دست به دست می چرخند ،هر برد خوشحال کننده ای باختی برای تیمی دیگه است ،سرمربی ها می ایند و می روند ،بازیکنان بعد از چند سال با فوتبال حرفه ای خداحافظی می کنند ،ولی فوتبال با همه ی وجود چشم انتظار دوستدارانش می ماند ،جوهره ی فوتبال فراتر از اجزایی است که ان را ساخته اند ،کاش از این جوهر برای کمک به همه ی ادم های روی زمین بهره می بردیم

یکشنبه، شهریور ۰۱، ۱۳۸۸

نگاهی به فیلم نوک برج با بازی نیکی کریمی


نیکی کریمی،هم برای اولین بار در فیلمی که به ساختاری طنز نزدیک بود به نام « نوک برج» نقش پزشکی به اسم  لیلا  را بازی کرد.



نقشی که به خاطر فضای طنز ان،برای نیکی کریمی که سال ها دردیگر گونه های سینمایی  بازی کرده بود متفاوت جلوه می کرد.

پنجشنبه، مرداد ۲۹، ۱۳۸۸

نگاهی به فیلم بادبادک باز (The kite runner)

امروز پنج شنبه بیست و نهم  مرداد،انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در حال انجام است،حرف و حدیث کشور همسایه ی ما،افغانستان که شد، یاد فیلم به یاد ماندنی بادبادک باز افتادم،فیلمی که بر اساس رمان خالد حسینی نویسنده افغان ساخته شد،فیلمی به کارگردانی مارک فورستر که همایون ارشادی و شان توب (shaunToub) هم در این فیلم بازی می کنند.


روایتی دیدنی از داستان کشوری که سال های درازیست رنگ ارامش به خود ندیده و سایه جنگ و خشونت باعث مشکلات زیادی در جهت به هم خوردن یک زندگی ارام شده است.


بادبادک باز،روایت داستانی لطیف و انسانی است که ادم را با خودش به خوبی همراه می کند و پایانی امیدوارکننده به ارمغان می اورد.


وقتی فیلم  پشت صحنه ی فیلم سینمایی  زن ها فرشته اند به کارگردانی شهرام شاه حسینی را می دیدم،جایی است که گروه در حال استراحت و انتظار برای اماده شدن شروع ضبط هستند، نیکی کریمی بازیگر این فیلم از وقت استفاده کرده و دارد کتاب می خواند، کتابی که معلوم می شود بادبادک باز اثر خالد حسینی است .



در« زن ها فرشته اند »نیکی کریمی ،مهتاب کرامتی ،محمد رضا شریفی نیا،امین حیایی ،لیلا اوتادی و... ایفای نقش دارند .

دوشنبه، مرداد ۲۶، ۱۳۸۸

نگاهی به فیلم بوی پیراهن یوسف با بازی نیکی کریمی


دوشنبه بیست و ششم  مرداد ماه،سالروز بازگشت ازادگان به کشور هست،رزمندگانی که بعد از سال ها اسارت به اغوش سرزمین مادریشان برگشتند،این اتفاق باعث شد،ابراهیم حاتمی کیا،فیلم بوی پیراهن یوسف را بسازد،فیلمی که در سال هفتاد و چهار ساخته شد و بازی نیکی کریمی ،علی نصیریان ،جعفر دهقان ،شیرین بینا و... همراه با موسیقی سحر انگیز مجید انتظامی،فیلمی به یاد ماندنی با موضوع ازادی اسیران را به یادگار گذاشت.





بوی پیراهن یوسف ،با وجود گذشت بیش از یک دهه که از ساخت ان می گذرد هنوز هم از اثار دلنشین به حساب می اید.

شخصیت شیرین خواهری که در انتظار بازگشت برادر در اسارتش،چشم انتظار است،با نقش افرینی ماندگار نیکی کریمی همه را شریک این انتظار می کند و شخصیت  دایی غفور با بازی علی نصیریان که یکی از بازی های فراموش نشدنی او شد.

یکشنبه، مرداد ۱۸، ۱۳۸۸

این مردم نازنین...

این مردم نازنین کتابی به روایت رضا کیانیان،بازیگر سینما و تلویزیون است که ماجراهای  خودش با مردم را در قالب خاطره هایی کوتاه و اغلب طنز امیز تعریف می کند،در واقع کیانیان توی این کتاب به رابطه ی میان شهرت و مردم پرداخته،هر چند بیشتر افرادی که توی روایت های او حضور دارند،ادم هایی به دنبال عکس و امضا هستند،البته خواندن این کتاب و اتفاق هایش برای همه خالی از لطف نیست.


 رضا کیانیان در مقدمه ای که نوشته از مشکلات شهرت گلایه دارد ولی در پایان در کنار مردم بودن را این طور توصیف می کند

«من در خیلی قلب ها خانه ای دارم،هیچ وقت اواره نمی شوم ،بی سرپناه نمی مانم،این همه قلب،این همه خون،این همه طپش،این همه عشق،این همه تنهایی و این همه مردم ،این مردم نازنین ...»





عکس: نیکی کریمی و رضا کیانیان در فیلم سینمایی «سه زن» اثر منیزه حکمت

سه‌شنبه، مرداد ۱۳، ۱۳۸۸

از پرواز بر فراز اشیانه فاخته تا دیوانه ای از قفس پرید

جشنواره کارلووی واری این دوره در حالی برگزار شد که از میلوش فورمن کارگردان فیلم هایی مهم و ارزشمند تقدیر به عمل امد.

« پرواز بر فراز اشیانه فاخته »که در ایران به نام  دیوانه از قفس پرید نمایش داده شد از فیلم های محبوب و تکان دهند ه ای است که میلوش فورمن در سال ۱۹۷۵ میلادی بر اساس رمانی ار  کن کیسی  کارگردانی کرد .

شخصیت فراموش نشدنی  مک مورفی  را جک نیکلسون بازی کرد و تبدیل به یکی از بازی های به یاد ماندنی او در کارنامه درخشانش شد.



هر بار که این فیلم را می بینم،احساس عجیبی دارم ،مک مورفی قهرمانی است که در دنیای خشک و خشن واقعیت شاید دیوانه ای بیش نیست،دیوانه ای که نمی خواهد زیر مشت و لگد های اهنین فرمول های دنیای خط کشی شده تسلیم شود .

یکشنبه، مرداد ۱۱، ۱۳۸۸

نگاهی به فیلم پری با بازی نیکی کریمی

ای حلزون      از قله فوجی بالا برو     ارام ارام.«ایسا»نور ماه بر درختان کاج ترجمه نیکی کریمی

این که این روزها چطور یاد فیلم به یاد ماندنی پری افتادم ،داستان جالبی داشت ، شاید این که روزپنج شنبه هشتم مرداد ماه مصادف با بزرگداشت شیخ اشراق بود و موضوع عرفان و نظرات عرفانی او  یاداور فیلم پری هست ...



پری،به کارگردانی داریوش مهرجویی و بازی نیکی کریمی ،علی مصفا ،خسرو شکیبایی ،پارسا پیروز فر و... فیلم عجیبی است که ادم را با خودش به دنیای درون انسان،عرفان و سلوک می برد.

داریوش مهرجویی از  داستان فرنی و زویی اثر سلینجر الهام گرفته ولی پری داستانی است که روایت دیگری دارد،جستجوی حقیقت چیزی نیست که به سادگی بتوان از کنار ان عبور کرد و مهرجویی توی این فیلم با یک داستان به ظاهر ساده مفاهیم پیچیده ای را با درایت به تصویر می کشد و به تماشاگر منتقل می کند.

بازی نیکی کریمی در نقش پری،علی مصفا در نقش داداشی و خسرو شکیبایی در نقش اسد و صفا یکی از نقاط عطف بازیگری برای بازیگرانش است .

سکانس های گفتگوها و جدل میان پری و داداشی ،سکانس رستوران با حضور پری و منصور(فرهاد جم) ،سکانس پایانی توی کلبه از ماندگارترین سکانس های فیلمی هستند که تبدیل به یکی از اثار مهم مهرجویی شد.

پی نوشت تکمیلی :نیکی کریمی برای بازی در فیلم پری نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن در دوره  سیزدهم جشنواره فیلم فجر شد .