پنجشنبه، اردیبهشت ۱۰، ۱۳۹۴

نیکی کریمی داور بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر

نیکی کریمی داور بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر در کنار دیگر داوران به همراه عکس هایی از حضور نیکی کریمی در ضیافت شامی که سازمان سینمایی برگزار کرد.

به هر حال این اولین تجربه ی برگزاری مستقل بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر در اردیبهشت ماه هست که  موضوع همزمانی با جشنواره برلین در بهمن ماه را پشت سر گذاشته تا در مقطع زمانی بهتری برگزار شود.




 پی نوشت:نیکی کریمی داور بخش بین الملل جشنواره فجر در مراسم اختتامیه





سه‌شنبه، اردیبهشت ۰۸، ۱۳۹۴

نیکی کریمی و موضوع اهمیت کتابخوانی

به نقل از خبرانلاین نیکی کریمی درباره ی موضوع کتاب و کتابخوانی گفت :متاسفانه سرانه مطالعه در کشور پایین است، به همین دلیل نباید به نمایشگاه کتاب اکتفا کرد و  ۳۶۵ روز سال باید نمایشگاه کتاب باشد.

نمایشگاه کتاب تهران، بزرگترین رویداد فرهنگی کشور است و حرکت بسیار خوبی است و باید بدون شک ادامه داشته باشد.

وی ادامه داد خرید کتاب و کتابخوانی نباید مخصوص نمایشگاه باشد زیرا آمار شمارگان کتاب نشان می‌دهد که نیاز به برنامه‌های ویژه‌ای برای افزایش سرانه مطالعه داریم تا از محدوده خطر خارج شویم.




 نیکی کریمی با اشاره به لزوم افزایش برنامه‌های فرهنگی گفت  مانور خبری درباره کتاب مربوط به نمایشگاه کتاب است درحالی که ۳۶۵ روز سال باید نمایشگاه کتاب باشد تا فضا، فضای کتاب و کتابخوانی باشد.

کتاب دریچه جدیدی را جلوی پای ما قرار می‌دهد به همین دلیل مطالعه کتاب جزء برنامه‌های روزانه من است و در کنار کارهای سینمایی و نوشتن به این کار علاقه زیادی دارم.

شنبه، اردیبهشت ۰۵، ۱۳۹۴

اخرین خبر ها از زمان اکران شیفت شب اثر نیکی کریمی

به نقل از ایسنا، حبیب اسماعیلی پخش کننده  فیلم شیفت شب  خبر داد که در تلاش است فیلم نیکی کریمی را در تابستان و همزمان با اکران عید فطر به نمایش بگذارد.
وی همچنین با بیان این که حسن ایوبی آنونس فیلم را ساخته است، گفت: کار آماده‌سازی مواد تبلیغاتی فیلم در مراحل نهایی است و از نیمه دوم اردیبهشت ماه آنونس فیلم در سینماها پخش می‌شود.




حبیب اسماعیلی با اشاره به موضوع فیلم «شیفت شب» که با محوریت تحکیم خانواده است،ادامه داد: این اثر یک فیلم اجتماعی و انسانی است که برخلاف برخی فیلم‌های سال های اخیر که بحران‌های خانواده را نشان می‌دهد، در این اثر راه چاره را هم نشان می‌دهد.
وی با اشاره به جوایزی که فیلم «شیفت شب» در جشنواره فیلم فجر گرفت،تاکید کرد: این اثر فیلم جذاب و پربازیگری است و در کارنامه کارگردانی خانم کریمی جزء یکی از بهترین فیلم‌های اوست که می‌تواند با مخاطب گسترده‌ای ارتباط برقرار بکند، بنابراین در تلاش هستیم در بهترین فرصت مناسب اکران شود.
به گزارش ایسنا، لیلا زارع بازیگر این فیلم در جشنواره‌ی فیلم فجر اخیر،دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن را گرفت و نیکی کریمی برای کارگردانی و تهیه‌کنندگی «شیفت شب» و مجموعه بازی‌هایش (مرگ ماهی و "چهارشنبه 19 اردیبهشت") از هیات داوران بخش سودای سیمرغ دیپلم افتخار "جایزه ویژه هیات داوران" را دریافت کرد و همچنین این اثر مورد تقدیر قوه قضائیه قرار گرفت.

یکشنبه، فروردین ۳۰، ۱۳۹۴

نیکی کریمی و داوری بخش بین الملل جشنواره فجر

 ان طور که در خبر ها امده،بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر قرار است از پنجم تا دوازدهم اردیبهشت برگزار شود .

نیکی کریمی  در بخش سینمای جهان (سینمای سعادت ) عضو هیئت داوران خواهد بود،داورانی از کشورهای استرالیا ،ترکیه ،فرانسه ،روسیه ،هنگ کنگ به همراه داوران ایرانی (نیکی کریمی و رضا میر کریمی )قضاوت این بخش را به عهده دارند.





چهارشنبه، فروردین ۲۶، ۱۳۹۴

مصاحبه نیکی کریمی درباره ی ترجمه کتاب

نیکی کریمی درباره ی ترجمه ی عشق سال های غم نوشته حنیف قریشی گفتگوی کوتاهی با ایسنا انجام داده که نقل می کنم:

نیکی کریمی که چند سال قبل «نزدیکی» دیگر اثر حنیف قریشی را ترجمه کرده است،درباره‌ انگیزه‌اش از ترجمه آثار این نویسنده به ایسنا گفت: اولین‌بار در لندن کتاب «نزدیکی» این نویسنده را (که چند سال قبل ترجمه کردم) خواندم و برایم خیلی لذت‌بخش بود. می‌دانستم که کتاب در ایران ترجمه نشده است و دلم می‌خواست که خواننده ایرانی هم کتاب را بخواند. علاوه بر این‌که سبک عجیبی دارد، حس درونی یک آدم را از طریق فکرها و مونولوگ‌های درونی اش منتقل می‌کند.


او با اشاره به کتاب «عشق سال‌های غم» جدیدترین اثری که از حنیف قریشی ترجمه کرده است، توضیح داد: این کتاب نیز شامل ده قصه است که در لندن می‌گذرد و در آن عشق، نفرت، غم و شادی در روابط بین آدم‌ها روایت می‌شود.

نیکی کریمی ادامه داد: حنیف قریشی نویسنده‌ای پاکستانی‌الاصل است که در لندن از مادری انگلیسی و پدری پاکستانی متولد شده است و سرگشتگی بین دو ملیت و موضوع مهاجر بودن در آثارش نیز احساس می‌شود.




او که «شیفت شب» را در مقام کارگردان آماده‌ نمایش دارد درباره‌ مشغله‌هایش و اولویت کاری اش در عرصه ترجمه مطرح کرد: ترجمه برایم لذت‌بخش است و به همین دلیل تمام عید مشغول ترجمه کتاب جدیدی بودم از هایکوهای ژاپنی که چند سال قبل نیز این هایکوها را منتشر کردم.

به گفته کریمی، کتاب «عشق سال‌های غم» چهار سال قبل توسط نشر «چشمه» به وزارت ارشاد ارائه شده و مجوز انتشار نگرفته بود اما سال گذشته در مقطعی که این نشر تعطیل بود و دوباره باز نشده بود، توسط نشر «افراز» ارائه شد و سرانجام مجوز انتشار گرفت.

یکشنبه، فروردین ۲۳، ۱۳۹۴

جمعه، فروردین ۲۱، ۱۳۹۴

بدون شرح

امروز که مصادف با روز مادر هست به یاد انجمن خیریه دل شیر افتادم ،انجمنی که حدود پنج سال قبل در سال هشتاد و نه توسط نیکی کریمی ،هنگامه قاضیانی افشین قطبی ،مصطفی زمانی و... تشکیل شد ولی به نظرم ادامه پیدا نکرد یا شاید فعالیت های ان رسانه ای نیست .
در تیر ماه سال هشتاد و نه، نیکی کریمی به همراه دیگر اعضای این انجمن از  یک موسسه  نگهداری بچه های بی سرپرست دیدن کردند.





پنجشنبه، فروردین ۲۰، ۱۳۹۴

مادر

نیکی کریمی در صفحات شخصی خودش، روز مادر را با این متن زیبا تبریک گفت.


«روز مادر مبارك باشد بر مهربان ترين ، زيباترين ، خوب ترين و نازنين ترين موجودی كه می شناسم ... مادر خوبم ؛ دوستت دارم ...»



بدون عنوان

«ازمودم عقل دور اندیش را          بعد از این دیوانه سازم خویش را» .مولانا


 کتاب نظریه انتخاب اثر دکتر گلاسر  که نیکی کریمی ان را معرفی کرده هنوز هم به نظرم کتاب جالبی  است، ولی گاهی به این فکر می کنم که تضادهای زیادی میان تعریف هایی که از زندگی و موفقیت در روان شناسی امده با فلسفه ،عرفان، ادبیات و سینما وجود دارد.

با این که نظریات روان شناسی یونگ ،فروید و... تاثیر زیادی در شناخت انسان نسبت به خودش دارند و به دنبال  ان ها اندیشمندان زیادی در این حوزه فعالیت می کنند ولی همیشه به نظرم  روان شناسی گاهی  نسبت به عرفان، فلسفه ،ادبیات  و...فاصله معنا داری می گیرد،فاصله ای که   شاید باعث نتیجه گیری های متضاد درباره ی یک موضوع واحد می شوند.




اگر بخواهیم فقط بر اساس نظرات روان شناختی محض به دنیای اطراف و خودمان نگاه کنیم با وضعیت عجیبی مواجه خواهیم شد در حالی که ترکیبی از این نظریات با فلسفه، عرفان ،ادبیات و... تا حدود زیادی به نظرم باعث می شود نگاه جامع تری پیدا کنیم .

با  تکیه به  بخشی از روان شناسی بعضی  از شخصیت های دوست داشتنی ادبیات داستانی و سینما مسیر درستی انتخاب نمی کنند ولی تطبیق مطلق  این وضعیت با اموزه های روان شناسی ممکن است باعث خطا در قضاوت شود.

هوش در روان شناسی به معنای تطبیق پذیری بهتر با محیط و شرایط  در معنای  عرفانی و ادبی  می تواند در شرایط خاصی نقطه مقابل این تعریف باشد .

من کتاب ها و مباحث روان شناسی را هم کنار دیگر کتاب ها دوست دارم ولی هرگز فراموش نمی کنم اموزه های عمومی ما از کتاب های روان شناسی  فقط  تا حدودی به شناخت انسان از زوایه دید این علم  کمک می کند ولی برای دیدن یک موضوع باید از زوایه دید های دیگری هم به ان نگاه کنیم .

شنبه، فروردین ۱۵، ۱۳۹۴

به یاد مارلون براندو (Marlon Brando)

دیروز سوم اوریل سالگرد تولد مارلون براندو بازیگر به یاد ماندنی سینما بود که به همین خاطر بخشی از کتاب اواز هایی که مادرم به من اموخت (سرگذشت مارلون براندو) ترجمه نیکی کریمی را نقل می کنم:
«این داستان پایانی ندارد. اگر می دانستم ،خوشحال می شدم به شما بگویم .درست همان طور که نمی دانم پیشتر از ان که با دستان گشاده در انتظار ظهور ان معجزه ها زیر درخت نارون در انتهای خیابان سی و دوم بنشینم کجا بودم،پس از این هم برای خودم معمایی خواهم بود در دنیایی که هنوز هم گیج و متحیرم می کند.

با این که زندگی تفسیر ناپذیر باقی می ماند ،در این که در ناشناخته فرا زمان کجا خواهم بود ،جایی برای کنجکاوی نمی بینم ولی مطمئنم که وقتی نفسم به اخر می رسد ،از ان چه در خیابان سی و دوم بودم ،شگفت زده تر نخواهم شد.



هر وقت خودم را در حالی مجسم می کنم که شب هنگام ،در جزیره ام وقتی نسیمی نرم و ملایم می وزد ،نشسته ام ،ذهنم ارامش پیدا می کند.

با دهانی باز و سری به پشت خم شده ،در حال تماشای نقطه های نورانی گذرا ،در انتظار ان درخشش خوفناکم تا مرا با خود از این سوی اسمان سیاه به ان سو بکشاند و خاموشم کند ،دیگر دستانم را نمی گشایم ،ولی هرگز از انتظار کشیدن برای جادویی دیگر خسته نمی شوم.»

جمعه، فروردین ۱۴، ۱۳۹۴

مصاحبه ی نیکی کریمی با ماهنامه سینمای پویا

نیکی کریمی سال ها قبل مصاحبه ای با ماهنامه سینمای پویا انجام داد که در شماره پنج در سال هشتاد و هفت منتشر شده بود،این گفتگو توسط  شاهین امین از منتقدان سینما انجام شده است.

از بازیگرانی هستی که می شود گفت دو وجه دارند،هم یک ستاره مورد توجه عموم مردم و هم روشنفکری که با خواص  ارتباط دارد.

می فهمم به چه نکته ای اشاره می کنی،شاید کسی تصمیم بگیرد کاری انجام دهد که مورد پسند مردم باشد اما من واقعا کاری نکرده ام که خواص از من خوششان بیاید 


به طور قطع این جور نیست اما الان که به چنین موقعیتی رسیدی کدامیک را ترجیح می دهی ؟

ان چه را که بیشتر به خودم نزدیک است ،البته خوشحالم در فیلم هایی که مردم دوست دارند بازی کرده ام ولی چون زندگی متعارفی ندارم و هیچ وقت دنباله رو طرز فکر دیگران نبوده ام و روش زندگیم را خودم انتخاب کرده ام .جنبه ای بیشتر به من نزدیکتر است که برگرفته از فکر های خودم باشد و کسی برای من تعیین نکند.





علاقه مردم را کنار بگذار ،در پس ذهنت دوست داری ستاره پولساز و مورد پسند باشی یا یک ادم روشنفکر جدی؟

وقتی می گویی دوست داری کدام باشی،یعنی تصمیم می گیری من تصمیم نگرفتم که کدامیک از ان ها باشم ولی فکر می کنم که قطعا روشنفکرم در ضمن این ها هیچ منافاتی با هم ندارند.

میان کارگردانی ،بازیگری و مترجمی کدامیک را به عنوان شغل خودت معرفی می کنی یا اولین گزینه ای که  به ذهنت می رسد کدام است؟

(خنده)هر سه کار را همزمان با هم انجام می دهم ولی الان بیشتر فیلمسازی برایم مطرح است زیرا تمام فکرم را مشغول کرده است.

چرا فیلمسازی جدی تر شد؟

 چون خیلی جالب است کلی ایده و تصویر دارم که فکر می کنم باید ان ها را بسازم، مثلا اتفاقاتی در جامعه می افتد که تشویقت می کند ان ها را در زمینه مستند به تصویر بکشی من در کل نسبت به همه چیز و همه کس حساسم و از خیلی از اتفاق ها متاثر می شوم  و در ضمن فکرم مدام مشغول است .

مدام در حال خواندنم و تمام اتفاق های جامعه را در همه زمینه ها دنبال می کنم،فیلمسازی داستانی هم واقعا لذت بخش است البته چنانچه فضای دلخواه وجود داشته باشد دو مسیر در این عرصه وجود دارد یکی سینمای تجاری و دیگری سینمای خود پیشنهادی و شخصی که از دیدگاه فیلمساز نسبت به جهان و پیرامونش نشات می گیرد.

چهارشنبه، فروردین ۱۲، ۱۳۹۴

معرفی کتاب نظریه انتخاب

نیکی کریمی کتاب نظریه انتخاب اثر دکتر ویلیام گلاسر با ترجمه مهرداد فیروزبخت را در صفحات شخصی خودش (همراه با این عکس )معرفی کرد ،این دومین باری است که این کتاب توسط نیکی کریمی معرفی می شود قبل از این هم در اواخر مرداد ماه سال گذشته این کتاب ارزشمند توصیه شده بود.