دوشنبه، دی ۰۸، ۱۳۹۳

نگاهی به فیلم خواب زمستانی (Winter Sleep)

فیلم خواب زمستانی به کارگردانی نوری بیگله جیلان را دیدم ،فیلمی که مدت زیادی هست منتظر دیدنش بودم و این بار هم با اثری تاثیرگذار روبرو شدم .
خواب زمستانی با همان سبک خاص فیلمسازی جیلان ساخته شده بود ، با وجود زمان طولانی فیلم و ریتم ارامی که داشت ، ولی درونمایه ی عمیقی که در خود جای داده مخاطب را مجذوب داستان می کند.
خواب زمستانی روایت پیچیدگی های روابط انسان ها و تفاوت نوع دیدگاه های ان ها درباره ی مسایل مختلف هست ،فیلمساز جانبداری خاصی نداشته ولی جهان بینی کلی خودش را در فضاسازی های فیلم جای داده و تلاش کرده روایتگر این پیچیدگی ها باشد .




شخصیت های فیلم با تردید ها و تضادها زندگی می کنند ،حقیقت در دستان هیچ کدامشان نیست ولی دلخوش به ادامه دادن همان مسیری هستند که تصور می کنند شاید بهترین گزینه باشد. 
خواب زمستانی در شخصیت پردازی ها با توجه به نوع داستان گویی  و منطق فیلم به بهترین شکل عمل کرده ،فضاسازی صحنه های فیلم با قاب بندی های درخشان به خوبی در ذهن ماندگار می شوند.



قضاوت کردن شاید از مهمترین چالش های خواب زمستانی به حساب می اید ،ادم هایی که همدیگر را به چالش می کشند،ولی روایت فیلم به خوبی نمی گذارد که مخاطب قضاوت مطلقی داشته باشد و این از نقاط قوت فیلم به حساب می اید.
پایان فیلم با کلیت داستان و شخصیت هایی که ترسیم شده ،همخوانی دارد ،شاید جیلان ترجیح داده شخصیت هایی که خلق کرده صحنه ی نمایش با شکوه او را ترک نکنند و در زمستان یخ زده ی روابط انسان ها در یک خواب زمستانی فرو روند به امید بهاری که شاید روزی از راه خواهد رسید.
پی نوشت:
فیلم خواب زمستانی برنده نخل طلای جشنواره کن شد و نوری بیگله جیلان این جایزه را به دست اورد ،در همان موقع نیکی کریمی یادداشتی منتشر کرد که بازخوانی دوباره ی ان خالی از لطف نیست .

یکشنبه، دی ۰۷، ۱۳۹۳

ماه و برف

اسمان صاف است 

                          و ماه و برف    

                                                 هردو یک رنگند...نورماه بر درختان کاج ترجمه نیکی کریمی






یکشنبه، آذر ۳۰، ۱۳۹۳

شب یلدا

من اناری را می کنم دانه        به دل می گویم  


خوب بود  این مردم            دانه های دلشان پیدا بود... هشت کتاب سهراب سپهری


چهارشنبه، آذر ۲۶، ۱۳۹۳

شیفت شب و موسیقی فیلم

به نقل از خبرانلاین ،صداگذاری فیلم سینمایی شیفت شب به کارگردانی نیکی کریمی در حال اتمام است و قرار است کارن همایونفر موسیقی این فیلم را بسازد.


شیفت شب چهارمین فیلمی است که  نیکی کریمی بعد از فیلم های یک شب ،چند روز بعد ،سوت پایان کارگردانی کرده است.

کارن همایونفر، موسیقی متن فیلم سینمایی سوت پایان به کارگردانی نیکی کریمی را هم ساخته بود.










دوشنبه، آذر ۲۴، ۱۳۹۳

مصاحبه ی نیکی کریمی با نشریه نسیم هراز

مصاحبه ی نیکی کریمی با نشریه «نسیم هراز »که در تیر ماه سال هشتاد و نه صورت گرفته به نظرم یکی از گفتگوهای متفاوت و جذاب با نیکی کریمی به حساب می اید، این مصاحبه  که در شماره پنجاه و یکم این نشریه به چاپ رسیده بود را نقل می کنم هر چند بیش از چهار سال از زمان ان می گذرد ولی به نظرم نکته های مهمی دارد که شاید بعد از گذشت این سال ها بیشتر بتوان به ان فکر کرد.


حرفه اصلی شما در هنر چیست ؟خودتان را کارگردان می دانید ،بازیگر ،مترجم یا عکاس ؟

این مدت انگار خیلی این مسئله بحث برانگیز بوده ولی واقعا من فکر می کنم یک سینماگر باید همه این کارها را انجام بدهد حالا شاید چون من از بازیگری شروع کردم این قضیه یک مقداری توی چشم است .

یک ادمی که قرار است فیلم بسازد ،قطعا کتاب می خواند،می تواند ترجمه هم بکند مگر داریوش مهرجویی این کار را نکرد؟یا می تواند عکاسی کند،خیلی از کارگردان ها این کار را انجام می دهند .

ترجیح می دهم بگویم ادمی هستم که سینماگر است و به سینما علاقه دارد.یعنی نمی توانم بگویم کدامش همه این ها به نظر من مجموعه ای هستند که به هم ربط دارند.

یعنی این تجربه ها مصاحبه با علی دایی هم می گنجد؟

راستش تیم همشهری جوان از ما خواستند ،یعنی با من و اقای دایی تماس گرفتند و گفتند در طول سال گذشته شما ادم هایی بودید که امدید کارهای مختلف را تجربه کردید ،مثلا اقای دایی مربی شد ،من امدم کارگردانی کردم و...بعد گفتند به عنوان دو نفری که متعلق به یک نسل هستند و هر کدام یک چیزهایشان شبیه هم هست ما می خواهیم شما دو تا رو به روی هم بنشینید و از همدیگر سوال کنید که مثلا ایا به اندازه ای که شما زحمت کشیدید ،این کشور به شما برگردانده است؟

چون برای علی دایی سال پیش ان ماجراها پیش امده بود و من هم همین طور.خب استقبال کردم هر جای جهان اتفاق می افته که دو تا ادم بنشینند و گپ بزنند...



از قبل سوال های مصاحبه را گفته بودند؟

نه،موضوع راجع به این بود که کلا چقدر در این کشور ادم ها باید خودشان زحمت بکشند و هیچ ساپورتی ازشان نشود اگر حمایت نمی کنند حداقل سنگ جلوی پایشان هم نیندازند راجع به این مسائل حرف زدیم و به نظرم خیلی مصاحبه صمیمی و خوبی از اب در امد.

امروز مصاحبه های قبلتان را می خواندم یکی از نکاتی که برای من جالب بود نظرتان راجع به نقد غیرکارشناسانه بود ،اصلا عین مصاحبه تان را برایتان می خوانم «چرا هنرمندان را با نقد غیر کارشناسانه مورد بی مهری قرار می دهیم که منزوی شوند»این اتفاق تا حالا برای خودتان افتاده ؟یعنی نقد چقدر اذیتتان می کند؟

من یک خوشبختی دارم ،ان هم این است که زود فراموش می کنم ،حالا ان موقع نمی دانم از من چه سوالی شده بود و یا چه موضوعی بود که بحث به این جا کشیده شده ،شاید همین صحبت ها بود که چرا همه کار انجام می دهید .

خب شاید یک ادمی دوست دارد همه کار انجام دهد توی حوزه مربوط به خودش

ولی به هرحال نقدی که روی موضوع باشد خیلی مهم است،معمولا روی موضوع حرف نمی زنند مثل عکاسی دوستان می توانند روی این موضوع که عکس ها خوب یا بد بوده نظر بدهند وگرنه بقیه همه حاشیه هست و لازم نیست.

پنجشنبه، آذر ۲۰، ۱۳۹۳

فراتر از یک جایزه

من پرچم صلحم     منو  بالا بگیرید         من ماهی ازادم این رود رو نبندید 
حیفه اگه فانوس رو از دریا بگیرید... بخشی از ترانه سلام به صلح محسن چاوشی

فارغ از هر گونه حرف و حدیث،گرفتن جایزه صلح نوبل توسط ملاله یوسف زی باعث خوشحالی هست در دنیایی که خشونت تبدیل به یکی از رنج های انسان امروزی شده،تلاش برای کمک به صلح و دوستی ارزش زیادی دارد،امیدوارم ملاله یوسف زی فراتر از جذابیت های خاص دنیای سیاست مسیر خود را دنبال کند،به نظرم از میان  کسانی که جایزه صلح نوبل را می گیرند بیشتر افرادی در یادها خواهند ماند که اعتبارشان را از کارنامه ی انسانی خودشان می گیرند نه از اهمیتی که این جایزه برای ان ها به ارمغان خواهد اورد . 





دوشنبه، آذر ۱۷، ۱۳۹۳

غم و شادی

«شادی شما همان اندوه بی نقاب شماست .

چاهی که خنده های شما از ان بر می اید ،چه بسیار که با اشک های شما پر می شود.

و ایا جز این چه می تواند بود؟

هر چه اندوه درون شما را بیشتر بکاود ،جای شادی در وجود شما بیشتر می شود...

هر گاه شادی می کنید ،به ژرفای دل خود بنگرید تا ببینید که سرچشمه ی شادی به جز سرچشمه اندوه نیست.

و نیز هر گاه اندوهناکید باز در دل خود بنگرید تا ببینید که به راستی گریه ی شما از برای ان چیزیست که مایه شادی شما بوده است.

پاره ای از شما می گویید شادی برتر از اندوه است و پاره ای می گویید نه ،اندوه برتر است .




اما من به شما می گویم که این دو از یکدیگر جدا نیستند .

این دو با هم می ایند و هر گاه که شما با یکی از ان ها بر سر سفره می نشینید به یاد داشته باشید که ان دیگری در بستر شما خفته است ...»

           بخش هایی از کتاب پیامبر و دیوانه اثر جبران خلیل جبران ترجمه نجف دریابندری

یکشنبه، آذر ۱۶، ۱۳۹۳

اخرین خبرها از فیلم سینمایی شیفت شب

به نقل از ایسنا تدوین فیلم سینمایی شیفت شب به کارگردانی نیکی کریمی توسط هایده صفی یاری به پایان رسیده و صداگذاری این فیلم به وسیله رضا نریمی زاده در حال انجام است .



سه‌شنبه، آذر ۰۴، ۱۳۹۳

اخرین خبرها از فیلم سینمایی چهارشنبه نوزده اردیبهشت

به نقل از سایت سینمانگار فیلم سینمایی چهارشنبه نوزدهم ابان به کارگردانی وحید جلیلوند و بازی نیکی کریمی مراحل تدوین و صداگذاری خود را طی می کند قرار است کارن همایونفر هم موسیقی متن این فیلم را بسازد.






 پی نوشت:به نظر می رسید نام این فیلم به چهارشنبه نوزده  اردیبهشت تغییر پیدا کرده باشد ولی هنوز در منابع خبری مختلف با اسم چهارشنبه نوزدهم ابان معرفی می شود.

دوشنبه، آذر ۰۳، ۱۳۹۳

زندگی من

چون گل نیلوفر     زندگی من      همین یک روز به نطر می اید. موریتاکه 


                                                                    نورماه بر درختان کاج ترجمه نیکی کریمی


چهارشنبه، آبان ۲۸، ۱۳۹۳

شیفت شب در مسیر تدوین

طبق ان چه در خبرگزاری های مختلف منتشر شده تدوین  فیلم سینمایی شیفت شب به کارگردانی نیکی کریمی به نیمه رسیده،هایده صفی یاری تدوین این فیلم را بر عهده دارد .






جمعه، آبان ۲۳، ۱۳۹۳

نگاهی به سینمای هند

من تا به امروز به هند سفر نکردم ولی همیشه نسبت به این سرزمین احساس نزدیکی خاصی دارم ،داوری نیکی کریمی که این روزها در جشنواره فیلم کلکته هند در جریان است باعث شد یادی از هند و سینمای این کشورکنم .
شاید این حس نزدیکی به هند به خاطر ریشه های فرهنگی ایران و هند هست که ردپای ان در ادبیات کهن ما به خوبی دیده می شود ،وقتی حرف و حدیث هند به میان می اید  در کنار نام بزرگان این دیار، سینمای این کشور بیشترین تاثیر را در داخل و خارج مرزهای این سرزمین  بازی می کند.
سینمای هند، هنر صنعتی مهم به شمار می رود که برای دوستدارانش رویا
می افریند، سینمای رویاپرداز هند ترکیبی از غم و شادی ،اشک و لبخند ،رنگ ،نور و موسیقی سفر به دنیایی است که چندان در حصار واقعیت های خشک زندگی واقعی باقی نمی ماند ،با این که از سینمای کلاسیک و رئالیستی فاصله می گیرد و قواعد خاص خودش را دارد ولی در جذب مخاطب همیشه موفقیت های زیادی به دست اورده است.




دیدگاه من نسبت به سینمای هند به جز دوره ای که سال های خیلی دور در کنار دیگر فیلم ها ،سینمای هند را هم می دیدم نسبت به این نوع سینما منفی بود نسبت به فیلمنامه نویسی  و فضاسازی های رایج در این فیلم ها حس خوبی نداشتم و به نظرم بیشتر از این که بازتاب واقعیت های  اجتماعی هند باشد به دور از قواعد علت و معلولی و به کمک جذابیت های تصویری فقط سرگرم کننده هستند باید صادقانه  اعتراف کنم به دیده ی نوعی سینمای پیش پا افتاده همیشه ان را نادیده می گرفتم با این که زمانی  بعضی از اثار مهم سینمای هند را دیده بودم و در خاطره ام دوست داشتم .

به یاد مرتضی پاشایی

مرگ پایان کبوتر نیست...هشت  کتاب سهراب سپهری.


 امروز،مرتضی پاشایی هم پر زد و رفت، ولی نوای ماندگار ترانه های دلنشین خودش را  هنوز توی گوش هایمان زمزمه می کند .


«یه کاغذ ،یه خودکار  دوباره شده همدم این دل دیوونه»... بخشی از ترانه  مرتضی پاشایی





سه‌شنبه، آبان ۲۰، ۱۳۹۳

یک مصاحبه ابانی با نیکی کریمی

نیکی کریمی در ابان ماه سال هشتاد و هشت مصاحبه ای با نشریه ایران دخت شماره ۳۶ انجام داده بود که با وجود گذشت چند سال از ان هنوز هم خواندن این گفتگو خالی از لطف نیست .


می گویند ان چه برای ما اتفاق می افتدرویاهایی است که از قبل داشتیم هر کس در بچگیش رویاهایی دارد و اگر شانس داشته باشد به همه ان رویاها یا اقلا بخشی از ان ها می رسد الان که شما ان دوران را به یاد می اورید وبا ان چه الان رسیده اید مقایسه می کنید چقدر  به رویاهایتان رسیده ایدو اصولا رویاهایتان بیشتر در چه زمینه ای بود؟

چیزی که می توانم بگویم،بیشتر از رویا علاقه ام به ادبیات بود.ادم وقتی زیاد کتاب می خواند تخیل می کند و خودش را جای ادم های داخل کتاب ها می گذارد.

این کاری است که من زیاد کردم و از همان بچگی خودم را جای شخصیت های کتاب هایی که می خواندم قرار می دادم .

از این همذات پنداری ها ،ادم های خاصی هم یادتان هست؟

نه ،همان ادم هایی که در کتاب ها می خواندم،من دوره های مختلفی را درکتاب خواندن گذراندم همه نوع کتاب می خواندم از شریعتی ،ال احمد ،طالقانی ،مطهری تا از داستان نویس های کلاسیک اکساندر دوما ،شکسپیر ،چخوف ،تولستوی داستایوفسکی ،خواهران برونته ،سامرست موام و دیگران.بنابراین همیشه مخلوطی از همه این ها بود وداستان هایی که خودم از  داستان های ان ها و شخصیت هایشان می بافتم.



ایا در  ان زمان اقتباس هایی که از اثار بزرگ ادبی می شد را هم پیگیری می کردید؟

بله ،خیلی فیلم می دیدم...


یکشنبه، آبان ۱۸، ۱۳۹۳

نیکی کریمی داور جشنواره فیلم کلکته هند

نیکی کریمی که سال گذشته داوری جشنواره فیلم پونا در هندوستان را به عهده داشت امسال هم راهی هند می شود تا داوری جشنواره فیلم کلکته در این کشور را قضاوت کند ، داورانی از کشورهای استرالیا ،چین ،هند و گرجستان در کنار نیکی کریمی قضاوت بخش بین الملل این فستیوال را انجام خواهند داد.





جشنواره فیلم کلکته از دهم تا هفدهم نوامبر برگزار می شود و طبق ان چه در خبرها امده بزرگداشتی هم برای نیکی کریمی گرفته خواهد شد که با نمایش فیلم های سارا ،پری ،دو زن ،نیمه پنهان ،واکنش پنجم ،دیوانه از قفس پرید ،سه زن ،سوت پایان یک شب ،من همسرش هستم همراه خواهد بود.

دوشنبه، آبان ۱۲، ۱۳۹۳

چشم ها را باید شست

چشم ها را باید شست  جور دیگر باید دید   چتر ها را باید بست   زیر باران باید رفت...سهراب سپهری
موضوع جنجالی اختلاف های محمد مایلی کهن و علی دایی که این روزها وارد مرحله ی حساسی شده ،واکنش جمعی از هنرمندان و بازیکنان فوتبال نسبت به این قضیه را در قالب نوشتن نامه ای برانگیخت ،شاید این نامه که از سرخیرخواهی و برای پایان دادن به مناقشات منتشر شده کمکی به ختم به خیر شدن این ماجرا کند.
نیکی کریمی هم از امضاکنندگان این نامه هست .

یکشنبه، آبان ۱۱، ۱۳۹۳

روز واقعه

به یاد فیلم سینمایی روز واقعه به نویسندگی بهرام بیضایی و کارگردانی شهرام اسدی 




پنجشنبه، آبان ۰۸، ۱۳۹۳

شنبه، آبان ۰۳، ۱۳۹۳

نیکی کریمی بهترین فیلمساز زن سال

نیکی کریمی جایزه بهترین فیلمساز زن سال را از جشنواره  فیلم پروین اعتصامی گرفت 

به نقل از ایسنا در میان فیلم های زنان فیلمسازی که اثارشان از فروردین۱۳۹۰ تا مرداد ۱۳۹۳به اکران سینمایی درامده،نیکی کریمی برای فیلم سینمایی سوت پایان تندیس پروین زرین و دیپلم افتخار را نصیب خود کرد.

آیینه‌های روبرو(نگار آذربایجانی)، پنج ستاره (مهشید افشارزاده)، حیران (شالیزه عارف‌پور)، زیباتر از زندگی (انسیه شاه حسینی)، سوت پایان (نیکی کریمی)، عصر جمعه (مونا زندی حقیقی)، میگرن (مانلی شجاعی‌فر)، هیس دخترها فریاد نمی‌زنند (پوران درخشنده)، یکی از ما دونفر (تهمینه میلانی) کاندیدای این بخش بودند.







دوشنبه، مهر ۲۸، ۱۳۹۳

نیکی کریمی در مراسم اکران فیلم سینمایی« یک شب»

به نقل از خبرگزاری مهر روز  گذشته، مراسمی قبل از نمایش فیلم« یک شب» با حضور نیکی کریمی و جمعی از هنرمندان در سینما ازادی برگزار شده ،در این مراسم نیکی کریمی کارگردان فیلم یک شب و حسین جعفریان مدیر فیلمبرداری این فیلم،توضیحاتی درباره ی این  فیلم ارائه کردند.













شنبه، مهر ۲۶، ۱۳۹۳

ادامه ی فیلمبرداری شیفت شب به کارگردانی نیکی کریمی

خبرها از به نیمه رسیدن فیلمبرداری چهارمین فیلم سینمایی نیکی کریمی حکایت می کنند شیفت شب که پیش از این چنین گذشت بر من نام داشت این روزها در مرحله ی فیلمبرداری قرار دارد فیلمنامه ی این فیلم بر اساس طرحی از محمود ایدن توسط نیکی کریمی و علی اصغری نوشته شده است.


علیرضا برازنده مدیریت فیلمبرداری شیفت شب را به عهده دارد ،محمد رضا فروتن ،لیلا زارع سحر قریشی ،امیر اقایی ،گوهر خیراندیش  ،امیرحسین آرمان، ترلان پروانه، اکبر رحمتی، روح‌الله محرابی، سعیده عرب ،شایان خلیلی و یاس نوروزی در این فیلم به ایفای نقش می پردازند.

خلاصه داستان فیلم به جستجوی زنی به نام ناهید اشاره می کند که به دنبال کشف رازی در زندگی خود و همسرش هست.

پیش از این بعضی منابع خبری از بازی کوتاه نیکی کریمی در شیفت شب هم خبر داده بودند.

نیکی کریمی تهیه کنندگی این فیلم را هم به عهده دارد و این دومین فیلمی است که نیکی کریمی به طور همزمان تهیه و کارگردانی می کند.

















جمعه، مهر ۲۵، ۱۳۹۳

فیلم« نمایش شام با دوستان»

خرداد ماه سال گذشته نمایش شام با دوستان به کارگردانی ایدا کیخایی و بازی نیکی کریمی بهناز جعفری ،امیر دلاوری و احمد ساعتچیان روی صحنه رفت.





این نمایش اولین تجربه حرفه ای نیکی کریمی در عرصه ی تئاتر به حساب می اید .

با این که دیدن فیلم یک نمایش تفاوت زیادی با دیدن یک تئاتر از نزدیک دارد ولی تماشای این نمایش که به صورت DVD در دسترس قرار گرفته خالی از لطف نیست.






نمایش شام با دوستان نوشته ی دونالد مارگولیز و ترجمه ی زهره جواهری است،روابط انسانی،نوع نگرش و بینش افراد در برابر مسایل مختلف زندگی از جمله نکاتی است که در این نمایش به ان پرداخته شده،نگاهی روانشناسانه به ارتباط میان انسان ها به خصوص همسران در نمایش شام با دوستان مورد توجه قرار دارد.

پنجشنبه، مهر ۲۴، ۱۳۹۳

نگاهی به فیلم سینمایی «یک شب »اثر نیکی کریمی


فیلم سینمایی یک شب را دیدم ،بعد از ده سال که از تولید این فیلم گذشته شرایطی به وجود امده  تا در یک اکران محدود و در گروه سینمای هنر و تجربه امکان دیدن این فیلم فراهم شود.


یک شب داستان دختری به نام نگار است که یک شب را تا صبح در خیابان های شهر به صبح می رساند،او با سه مرد مختلف برخورد می کند و سوار بر ماشین های هر کدام قصه ای شکل می گیرد،نگار که نقش او را هانیه توسلی به خوبی بازی کرده سفری را در دل شب اغاز می کند،هر چند برخلاف شهرزاد قصه گوی هزارو یک شب در این سفر، مردان قصه هستند که روایتگر داستان ها می شوند و نگار بیشتر در سکوت گوش می دهد .

از مادر نگار فقط صدای خارج از قابی را می شنویم،مادری که باعث سرگردانی دخترش می شود.







نیکی کریمی در مصاحبه ای به تحقیقات میدانی که قبل از تولید اثر داشته اشاره کرده ،هیچ تردیدی نیست که اسیب های اجتماعی و شخصیتی که در فیلم به ان ها اشاره شده امری واقعی هستند و هیچ بزرگنمایی صورت نگرفته ولی شاید موضوع قابل بحث مواجه شدن یک زن با سه مردی است که هر سه به نوعی دچار اسیب های خاص اجتماعی و روانشناسانه هستند ،مرد چهارم که نگار تلاش می کند او را پیدا کند و غایب بزرگ فیلم یک شب است شاید قصه ای متفاوت از این سه مرد داشته باشد،چیزی که تا حدودی با شواهد موجود می توان حدس زد .

هر چند با یک ارزیابی شتابزده می توان «یک شب »را فیلمی در دفاع از حقوق فرهنگی و اجتماعی زنان دانست ولی به نظرم با نگاهی منصفانه یک شب با نگاهی انسانی فقط روایتگر قصه ای هست که اسیب های اجتماعی جامعه را به تصویر کشیده و فارغ از شعارزدگی داستانش را تعریف کرده است.

نیکی کریمی در یکی از مصاحبه هایش عنوان کرده که موقع نوشتن فیلمنامه یک شب به داستان ناتوردشت سالینجر فکر می کرده ،هولدن شخصیت جستجوگری که خودش هست و در مواجه با دنیای از خودبیگانه ای که با ان مواجه می شود مسائل مختلفی را تجربه می کند،نگار در یک شب هم در مقایسه با هر سه شخصیت مرد فیلم در حقیقت خودش هست و چیزی برای پنهان کردن ندارد.


 مرد اول تلاش می کند برای دروغ و خیانت خودش توجیه های خاصی عنوان کند که به نظرم علت اصلی گرایش افراد به خیانت نیست، بلکه فقط توجیهاتی به شمار می رود برای دفاع شخص از مسیری که انتخاب کرده است.

مرد دوم فرد تحصیل کرده ای است که به نظر می رسد نقابی بر چهره زده و پشت تعبیر های فلسفی و شاعرانه پنهان شده و باز هم خودش نیست .

مرد سوم هم انسان هنرمندی هست که با وجود تزهای روشنفکرانه ای که دارد به نظر می رسد دچار اختلال های شخصیتی است .

شاید اگر داستان یک شب ،مواجه شدن یک مرد در طول یک شب با سه زن مختلف بود باز هم تا حدودی امکان طرح همین مسائل به گونه ی دیگری  وجود داشت،پس اگر نگاه فیلمساز را نگاهی انسانی در نظر بگیریم بهتر می توان با فیلم یک شب ارتباط برقرار کنیم .



دکوپاژ و میزانسن فیلم یک شب با توجه به نوع روایت انتخاب شده و به نظرم منطبق با نوع داستانگویی اثر است ،از شب هم به لحاظ زیباشناسی بصری و هم برای کمک به روایت داستان و شاید نوعی تعبیر نمادین نیز کمک گرفته شده ،هر چند فاصله گذاری های میان سه روایت هوشمندانه انتخاب شده و در خدمت جلو بردن خط اصلی داستان هست ولی به نظرم امکان نمایش تضادهای موجود میان فضای شبانه شهر با روایت به جذابیت اثر کمک می کرد.

نماهای درون ماشین در قاب های جداگانه هستند و به نظرم از نماهای دو نفره استفاده نشده بود(به جز نمای دو نفره نگار و مرد تحصیل کرده(دکتر)، موقع خوردن نسکافه در ماشین) که به جدا بودن دنیای نگار با ادم هایی که در مواجه با ان ها قرار می گیرد تاکید خوبی صورت گرفته،استفاده از نمای نقطه نظر به شکل گرفتن این قضیه کمک کرده است .

شاید بهتر است داستان یک شب را مواجه شدن یک انسان که خودش هست با انسان هایی که بیشتر  پشت نقاب های خود پنهان هستند،بدانیم .

یک شب اولین تجربه فیلمسازی نیکی کریمی در ساخت فیلم بلند به حساب می اید،فیلمی که ده سال قبل ساخته شد و با این که در جشنواره های مختلفی دیده شد و مورد توجه قرار گرفت ولی از اکران در کشور محروم ماند.



نوع قصه گویی و روایت در این فیلم شاید با فرمول های رایج فیلمسازی متفاوت باشد ولی به هر حال جذابیت ها و سادگی خاصی در دل خود دارد که میان هیاهوی سینمای پر زرق و برق هنوز هم باید دیده شود.

  سکانس پایانی فیلم در ان نمای تاثیر گذار وقتی نوای دلنشین موسیقی شنیده شد شروع داستانی دیگر است،داستان یک شب تمام نمی شود ...

دوشنبه، مهر ۲۱، ۱۳۹۳

بدون عنوان

ما غرق شدیم از بس که اتاق دریا شده بود... بخشی از ترانه خواب،البوم پاروی بی قایق اثر محسن چاوشی










چهارشنبه، مهر ۱۶، ۱۳۹۳

پاروی بی قایق

پاروی بی قایق البوم جدید محسن چاوشی را شنیدم ،ترانه هایی شنیدنی و باز هم شنیدنی





دوشنبه، مهر ۱۴، ۱۳۹۳

شروع اکران فیلم سینمایی یک شب اثر نیکی کریمی

اکران فیلم سینمایی یک شب به کارگردانی نیکی کریمی شروع شد،جدول زمان و نام  سالن های سینمایی که این فیلم را در جدول اکران خود دارند در سایت گروه سینمای هنر و تجربه قابل دسترس است،  قرار است  تا دهم ابان ماه اکران این فیلم ادامه داشته باشد.











+سایت گروه سینمای هنر و تجربه 


موسیقی متن فیلم سینمایی «یک شب» ساخته ی پیمان یزدانیان



یکشنبه، مهر ۱۳، ۱۳۹۳

بدون عنوان


خدایا ،خدایا ، یه معجزه ،برای من هم یه معجزه بفرست ،مثل ابراهیم ،شاید معجزه ی من یه حرکت کوچیک بیشتر نباشه ...دیالوگ فیلم سینمایی هامون به کارگردانی داریوش مهرجویی



سه‌شنبه، مهر ۰۸، ۱۳۹۳

اکران فیلم سینمایی یک شب به کارگردانی نیکی کریمی

فیلم سینمایی «یک شب» اولین فیلم بلندی که نیکی کریمی ان را کارگردانی کرد، قرار است در برنامه اکران گروه سینماهای «هنر و تجربه» به نمایش در اید،یک شب به تهیه کنندگی جهانگیر کوثری،فیلمبرداری حسین جعفریان ،تدوین مستانه مهاجر و  بازی هانیه توسلی در سال۱۳۸۳ساخته شد،هر چند متاسفانه در ان زمان از اکران سینمایی محروم شد با این وجود «یک شب» در جشنواره های مختلف بین المللی   از جمله جشنواره فیلم کن شرکت کرد و بارتاب های مثبت زیادی را به دست اورد و موفق به گرفتن جایزه یا  کاندیدای  گرفتن جایزه در بعضی از فستیوال های مهم فیلم شد.






فیلم سینمایی یک شب از سیزدهم مهرماه در سینماهای گروه هنر و تجربه اکران خواهد شد، برنامه زمان بندی در سایت سینمای هنر و تجربه اعلام شده و در لینک زیر در دسترس است.


خوشحالم از این که فیلم سینمایی یک شب اثر نیکی کریمی اکران می شود با این که یک دهه دیرتر ولی باز هم حقیقتی در دل این قضیه نهفته است،حقیقتی که باید به ان فکر کرد.



یکشنبه، مهر ۰۶، ۱۳۹۳

جمعه، شهریور ۲۱، ۱۳۹۳

گفتگوی نیکی کریمی با نشریه مصاحبه

نیکی کریمی در گفتگویی که حدود هشت سال قبل، سال هشتاد و پنج با نشریه «مصاحبه» انجام داده بود به مطالب جالبی اشاره کرده که بازخوانی دوباره ان خالی از لطف نیست متن این گفتگو را که  در شماره ۱۴۲ این نشریه منتشر شده بود نقل می کنم


چه انگیزه ای شما را وارددنیای بازیگری کرد؟

همیشه به بازیگری علاقه داشتم ،برایم دنیای ناشناخته و جالبی بود و علاقه مند بودم ببینم در ایفای نقش های مختلف چقدر توانایی دارم و چقدر می توانم در سینما پیشرفت کنم در واقع  انگیزه اصلیم تخمبن زدن توانایی هایم در عرصه سینما بود .

این تصمیم را قبل از اولین پیشنهاد و بازیگری در فیلم وسوسه (۱۳۶۸)گرفتید یا بعد از ان؟

در واقع اول تصمیم گرفتم بعد پیشنهاد به من شد ،شاید بهتر باشد بگویم همزمان اتفاق افتاد ،من چون کار تئاتر هم می کردم تصمیم داشتم وارد دنیای بازیگری شوم ولی این کار خیلی برایم مهم نبود تا این که پیشنهاد بازی در فیلم وسوسه (جمشید حیدری ) را گرفتم .

اشاره کردید که کار تئاتر می کردید در این خصوص توضیح بیشتری بدهید؟

تئاتر به این صورت که مثلا فکر کنید نمایشی را در تالار وحدت یا تئاتر شهر اجرا کرده باشم نه ،ولی در مدرسه ،تئاتر کار می کردم منتها خیلی جدی توی این کار بودم.یعنی همه می دانستند که نیکی کریمی کار تئاتر انجام می دهد ،چون در دوران مدرسه هم می نوشتم هم کارگردانی می کردم.

زمانی که تصمیم به حضور در سینما گرفتید دوره های خاصی را هم برای کار بازیگری گذراندید؟

دوره خاصی ندیدم ولی به شدت فیلم می دیدم و کتاب می خواندم و بعد از فیلم عروس مطالعه کتاب های سینمایی را افزایش دادم ،کتاب هایی مانند بازیگری سینما ،کارگردانی سینما و فیلمنامه نویسی.

ملاک انتخاب شما برای بازی در فیلم ها چیست ؟

ملاک انتخابم بیشتر فیلمنامه است ،فیلمنامه خوب و کارگردان خوب ،هر چند در طول سال در سینمای ایران چند فیلم خوب بیشتر ساخته نمی شود ،ولی از همان هایی که به من پیشنهاد می شود سعی کرده م نکاتی را که روی ان تاکید دارم یا فکر می کنم خوب است در نظر بگیرم و ان گاه برای بازی اعلام امادگی کنم.




در انتخاب هایتان به ژانر خاصی علاقه دارید؟

بیشتر بازی در فیلم های اجتماعی را ترجیح می دهم ،فیلم هایی که یک جورهایی روی جامعه تاثیر بگذارد.


دوشنبه، شهریور ۱۷، ۱۳۹۳

تبریک نیکی کریمی به رخشان بنی اعتماد

نیکی کریمی در یادداشت کوتاهی که در صفحه شخصی خودش منتشر کرده،گرفتن جایزه ی بهترین فیلمنامه در حشنواره فیلم ونیز به خاطر فیلم سینمایی« قصه ها»  را به رخشان بنی اعتماد تبریک گفت.

«تبریک به رخشان بنی اعتماد برای گرفتن جایزه بهترین فیلمنامه از جشنواره ونیز ... بعد از این همه سال زحمت و فعالیت اون هم در عرصه سینمایی که اگاهی میده و دغدغه اجتماعی داره و فقط جهت سرگرمی ساخته نمی شه»







پنجشنبه، شهریور ۱۳، ۱۳۹۳

بدون شرح

«حتی اگر نباشی می افرینمت                  چونان که التهاب بیابان سراب را

ای خواهشی که خواستنی تر زپاسخی       با چون تو پرسشی چه نیازی جواب را...»


                                                                                      قیصر امین پور



جمعه، شهریور ۰۷، ۱۳۹۳

در چالش یک چالش

به نظرم چالش اب یخ که این روزها حسابی مورد استقبال قرار گرفته، جای نقد و چالش دارد و همیشه باید از زاویه دید های مختلف یک موضوع واحد را مورد ارزیابی و قضاوت قرار داد تا با نگاه جامعتری به نتایج بهتری رسید.