سه‌شنبه، دی ۰۳، ۱۳۹۲

به یاد انیمیشن ماندگار پت و مت

انیمیشن بدون کلام پت و مت خاطره ای فراموش نشدنی هست،دوشخصیت بامزه ای که همیشه تلاش می کنند تا کاری انجام دهند ولی پایان قصه باز بر می گردند سر جای اولی که بودند،به نظرم یکی از ماندگارهای تاریخ انیمیشن های سریالی هست .


فرزند خالق انیمیشن پت و مت مارک بنش به همراه تهیه کننده ی اثارش توماس ایزلت در سفری که در زمان برگزاری جشنواره کودک به اصفهان داشتند ،مصاحبه ای با روزنامه شرق انجام داده بودند جشنواره این دوره کودک اصفهان در مهرماه برگزار شد که نیکی کریمی هم به عنوان یکی از داوران در این جشنواره حضور داشت .

متن گفتگوی روزنامه شرق که در بیستم اذر ماه ۹۲ شماره ۱۹۰۳ منتشر شده را نقل می کنم:

ظاهرا نام این انیمیشن از اول پت‌ومت نبود و به مرور این نام‌ را انتخاب کردید؟

 نام اولشان «گوته آتسه» به معنی دوتا کارگر بود، بعد به «و انجام شد کار» تغییر پیدا کرد به نشانه اینکه در آخر هر اپیزود این دو به نشانه انجام کار دست‌هایشان را به هم می‌زنند. بعد که توزیع‌کننده جدید آمد، تصمیم گرفت هم کار را بین‌المللی‌تر کند و هم نام‌شان گویاتر باشد که در نهایت شد «پت‌ومت».

 از چه سالی؟

 از سال ۱۹۸۵ خوشحالم که می‌بینم این مجموعه در ایران به نام «پت‌ومت» معروف است. چون در کشورهای مختلف اسامی مختلفی رویشان گذاشته شده است.

 ایده این دو عروسک که مدام خرابکاری می‌کنند از کجا به ذهن شما آمده است؟

 پدر من داستان‌های مصور برای روزنامه‌ها طراحی می‌کرد و ایده خلق این دو کاراکتر از این داستان‌ها به ذهنش خطور کرد. زمانی که پدرم تصمیم گرفت کار فیلم انجام دهد تجربه قصه‌های مصورش خیلی به او کمک کرد و به این نتیجه رسید که قطعا در این کار موفق خواهد شد. چون بازخوردهایی که از خوانندگان روزنامه‌ها دریافت می‌کرد او را به این اطمینان رسانده بود که این پروژه با موفقیت همراه خواهد بود. پدرم خودش مانند این دو کاراکتر بود و همیشه خوشبینی‌های خاصی به همه موارد داشت. گاهی دست‌و‌پاچلفتی هم می‌شد اما همیشه در آخر، کار را به سرانجام می‌رساند و همیشه معتقد بود که می‌تواند ایده خودش را محقق و متصور کند.



 تاریخ ادبیات ما ایرانی‌ها سرشار از حکایت و ضرب‌المثل است. اما این دو شخصیت برای ما هم تبدیل به ضرب‌المثل شده و به کسانی که خرابکاری می‌کنند، می‌گوییم «پت‌ومت» آیا هیچ‌گاه این تصور را داشتید این دو کاراکتر هوشمندتر باشند؟

 مخاطب اولین قسمت این مجموعه که ساخته شد بزرگسالان بودند نه بچه‌ها، چون همان‌طور که گفتم ایده این کار از داستان‌های مصور در روزنامه‌های کثیرالانتشار بود که قرار شد این داستان‌ها در تلویزیون ادامه داشته باشد و به مرور سیر تحولی را شاهد بودیم و به مجموعه‌ای تبدیل شد تا برای کودکان هم جالب باشد. در حال حاضر شاهدیم خیلی از بزرگ‌ترها در کنار کودکان این مجموعه را تماشا می‌کنند، ممکن است به‌صورت مجزا تماشا نکنند اما هر دو گروه می‌توانند برآوردهای خودشان را از این مجموعه داشته باشند.


دوشنبه، دی ۰۲، ۱۳۹۲

عکس هایی از نیکی کریمی

نیکی کریمی در نمایی از فیلم تمشک به کارگردانی سامان سالور






نیکی کریمی و پیتر ترنلی عکاس نیوزویک در سال ۱۹۹۵ میلادی (منبع عکس : صفحه  شخصی نیکی کریمی )




سه‌شنبه، آذر ۲۶، ۱۳۹۲

گفتگویی با ویتوریو استورارو مدیر فیلمبرداری اثار مطرح سینما

ویتوریو استورارو مدیر فیلمبرداری اثار مطرح سینمایی مهم تاریخ سینما که همکاری با کارگردان های مطرحی مثل برتولوچی ،کاپولا ... را در کارنامه دارد .در جشنواره فیلم لوکارنو سال ۲۰۰۵ میلادی به همراه نیکی کریمی از اعضای هیئت داوران بودند ،در ان زمان روزنامه شرق گفتگویی را که با ویتوریو استورارو در لوکارنو انجام شده بود منتشر کرد،این مصاحبه ان طور که در متن گفتگو یاداور شده  با همکاری نیکی کریمی در ترجمه ی همزمان مصاحبه انجام شده بود .

با توجه به این که این روزها خبرهایی هم از مراحل اماده شدن فیلم سینمایی محمد (ص) به کارگردانی مجید مجیدی و مدیریت فیلمبرداری ویتوریو استورارو مطرح شده شاید دوباره خوانی بخش هایی از این گفتگو جالب به نظر برسد .«گزیده مصاحبه»

پنج سال پیش در هجدهمین دوره جشنواره فیلم فجر تهران بزرگداشتى براى شما برپا شد و آثارتان در ایران به نمایش درآمد و بسیار مورد استقبال سینمادوستان ایرانى قرار گرفت. سینماگران ایرانى خیلى خوب شما را مى شناسند، شما تا چه حد با سینماى ایران آشنا هستید و چرا در جشنواره فیلم فجر حضور پیدا نکردید؟

از این كه در ایران مرا مى شناسند و آثارم را مى بینند واقعاً خوشحالم، باور نمى كنم كه چنین بزرگداشتى براى من گرفته شده باشد. كسى من را در جریان این اتفاق نگذاشت وگرنه برایم بسیار خوشایند بود كه به تهران مى آمدم. من مى توانستم فیلم ها و كتاب هایم را با خودم بیاورم و مطمئناً بهتر مى توانستم فلسفه ام را از نوع فیلمبردارى فیلم ها براى دانشجویان و سینمادوستان ایرانى توضیح بدهم. اتفاقاً وقتى چنین مواردى پیش مى آید دوست دارم تا آن جا كه مى توانم براى نسل جدید دانشجویان و هنرجویان مدارس سینما مفید باشم و به آن ها كمك كنم تا بتوانند اطلاعات بیشترى در مورد كار من و نوع فیلمبردارى ام به دست بیاورند. اما در مورد شناختم از سینماى ایران هم باید بگویم كه متاسفانه آشنایى زیادى با سینماى ایران ندارم. فیلم هاى ایرانى در ایتالیا به خوبى پخش و توزیع نمى شوند...

فیلم هاى ایرانى را فقط ممكن است بر پرده سینماها ببینم و من متاسفم كه تا به حال موفق به دیدن هیچ كدام از آنها نشده ام. من مطمئنم كه در بین آن ها فیلم هاى بسیار خوبى هست كه من مى توانم چیزهاى زیادى از آنها یاد بگیرم.




یك دوره اى فیلمبردارانى مثل شما و «سون نیك وست» در كنار كارگردانان بزرگى چون «برگمان» و «برتولوچى» یك نوع زیباشناسى خاص سینماى اروپا را به وجود آوردید كه تاثیر زیادى روى سینماى هنرى دنیا گذاشت. به طورى كه مورخان سینما این دوره را دوره شكوفایى هنرى سینما مى دانند. به نظر شما در آغاز هزاره با توجه به گسترش روزافزون رسانه ها و راه هاى ارتباطى آیا سینماى روشنفكرى دنیا مغلوب رسانه ها شده و دوران اوج را پشت سر گذاشته است؟

من همیشه معتقد به تحول بوده ام سینما هم از این قاعده مستثنا نیست و همزمان با تحولات روز جامعه دچار تغییر مى شود اما یك چیز اصیل از بین نمى رود، شكل عوض مى كند. سینما یك هنر گروهى و جمعى است و به هیچ وجه نمى توان آن را به چند فرد خاص نسبت داد. 

به نظر من این اشتباه است كه بگوییم «آثارى كه برتولوچى و یا برگمان ساخته اند.» به عنوان مثال سناریوى فیلم «1900» را برتولوچى به همراه فرانكو آركالى و جوزپه برتولوچى نوشته است.

 بازیگران فیلم «برت لنكستر»، «رومولو والى»، «آناماریا روراردى»، «رابرت دنیرو»، «رورار دپاردیو»، «لورا بتى» و... بوده اند، تدوین گر فیلم آركالى بوده است و من هم آن را فیلمبردارى كرده ام، حالا این فیلم را برتولوچى كارگردانى كرده است اما محصول نهایى یك كار گروهى است.در عین حال نقش كارگردان مثل رهبر اركستر است ...

دوشنبه، آذر ۲۵، ۱۳۹۲

روایت نیکی کریمی از همکاری با کمال تبریزی

روایت نیکی کریمی از همکاری با کمال تبریزی در یادداشتی از او در خبر انلاین منتشر شده که نقل می کنم 

کمال تبریزی «آدم خوبی» است و این به تنهایی برای ارائه تصویری کلی از شخصیت او کافیست. 

شاید همین ویژگی او بود که موجب شد،‌ من برای اولین بار کار در تلویزیون را بپذیریم و یا اصلا همکاری «خیابان‌های آرام» شکل بگیرد.

ماجرای شکل‌گیری همکاری «خیابان‌های آرام» دور از همین شناختی نیست که بعدها در همکاری با این فیلمساز به دست آوردم. وقتی برای حضور در آن فیلم دعوت شدم، مدتی بود که در ایران حضور نداشتم و به تازگی از دیدار خانواده‌ام از انگلستان بازگشته بودم.

همزمان با روز بازگشتم آقای حبیب رضایی با من تماس گرفت و شرایطی که در مورد تولید «خیابان‌های آرام» به وجود آمده بود تعریف کرد،واقعا شرایط سختی بود. گروه در ارمنستان آماده بودند و اتفاقی رخ داده بود که برنامه‌ریزی‌ها تغییر یافته بودند. سال‌هاست در سینما کار می‌کنم و می‌دانم قرار گرفتن در چنین موقعیتی تا چه حد آزاردهنده است.





این وضعیت برایم احساس مسئولیتی به وجود آورده بود و در عین حال تجربه همکاری با کمال تبریزی را پیش از این کار نداشتم. حبیب رضایی تنها جمله‌ای که در مورد او به من گفت این بود که خوب است تبریزی را بشناسی و چه درست گفت. در فاصله کوتاهی از این گفت و گو به ارمنستان رفتم و کار را شروع کردیم. 


تصور وضعیت گروهی که منتظر ورود بازیگر است و در کشوری غریب باید کار را پیش ببرد، کاملا متفاوت از فضایی بود که با آن روبرو شدم. جو آرام پشت صحنه فیلم روایتگر خونسردی و آرامش کارگردان بود.

هرچند  به عنوان بازیگر پیش از «خیابان‌های آرام» هیچ‌گاه با کمال تبریزی کار نکرده بودم، اما فیلم‌هایش جزء کارهایی در سینمای ایران بودند که دنبال می‌کردم و می‌دیدم. فیلم‌هایش را می‌پسندیدم. چه در کارهای جدی و چه در کارهای طنزش یک دغدغه دیده می‌شد و این فیلم‌هایش را از برخی تولیدات بی‌هدف سینمایی دور می‌کرد و بیانگر اندیشه کارگردان بود. یکی از متفاوت‌ترین مواجهه‌های من با فیلم‌های کمال تبریزی در کارهای کمدیش رخ می‌داد

. هیچ‌گاه اهل تماشای کارهای تلویزیونی طنر نبوده‌ام و اصلا این نوع طنزها را نمی‌پسندم، از سوی دیگر فیلم‌های کمدی با همه ارزش‌هایی که می‌تواند داشته باشد، نوعی از فیلم نیست که چندان به آن علاقمند باشم، با این وجود فیلم‌های کمدی کمال تبریزی بیانگر دغدغه‌ای بود که محتوا را پیش از شوخی مقابل روی مخاطب خود قرار می‌داد.



دنیای فیلمسازی در خارج از کشور نسبت به کار در ایران متفاوت است و من با تبریزی خارج از ایران همکاری داشتم، او در جریان این تجربه نشان داد که اولا نسبت به کار خود کاملا مسلط است، انرژی مثبت فراوانی دارد و اصلا سراغ حاشیه نمی‌رود و با تمرکز بسیار بالا کارش را انجام می‌دهد، همه این‌ها یک سو و در سویی دیگر او «آدم خوبی» است،‌ این ویژگی نکته‌ای است که در هر فردی به راحتی دیده نمی‌شود، گویا او به دنیایی رسیده که آرامش هیچ‌گاه از او دور نمی‌شود و هیچ چیزی هم به راحتی نمی‌تواند راه ورود به دنیای او را بیابد.

در مواجهه با پیشنهاد بازی در مجموعه تلویزیونی «سرزمین کهن» وقتی شیوه کار کمال تبریزی را دیدم، دلیلی برای مخالفت نیافتم. آن‌ها چند سالی بود که کار روی سریال را شروع کرده بودند و در میانه راه ساخت «خیابان‌های آرام» پیش آمد و همکاری من با آنان در نیمه راه فیلمبرداری بودیم که آقای تبریزی موضوع سریال و نقش شاپرک را با من مطرح کردند.

وقتی این موضوع را به من گفتند که دوست دارند من نقش شاپرک را بازی کنم حتی یک لحظه هم به ذهنم نرسید «نه» بگویم. این در وضعیتی بود که در مدت بیش از بیست سال حضورم در عرصه بازیگری هیچ مجموعه‌ای نتوانسته بود نظر من را برای حاضر شدن در یک کار تلویزیونی جلب کند.


 آن چه در مورد این کارگردان اهمیت پیدا می‌کند، جنس کار او در تلویزیون است، با قطعیت می‌توانم بگویم به هیچ عنوان کار در تلویزیون را ساده‌تر از کار سینمایی نمی‌گیرد و با همان دقت و ظرافت پیش می‌رود.

معتقدم باید قدر آدم‌های مانند کمال تبریزی که برای سینما زحمت کشیده‌اند و همچنان زحمت می‌کشند بدانیم. او اهل مطالعه است و دانش به روز دارد، و قطعا سینمای ما نیازمند چنین فیلمسازانی است، با این وجود چه توجیهی برای اکران نشدن «خیابان‌های آرام» وجود دارد؟

چهارشنبه، آذر ۲۰، ۱۳۹۲

سکوت سرشار از سخنان ناگفته است

فردا هم  بیست و یکم اذرماه سالروز تولد احمد شاملو هنرمند و شاعر تاثیرگذارست، یادش گرامی باد.


«دلتنگی های ادمی را باد ترانه ای می خواند     

                     رویاهایش را اسمان پرستاره نادیده می گیرد .

و هر دانه ی برفی به اشکی نریخته می ماند

                   سکوت سرشار از سخنان ناگفته است.بخشی از شعر مارگوت بیکل ترجمه احمد شاملو»



یکشنبه، آذر ۱۷، ۱۳۹۲

مراسم رونمایی از کتاب و نمایشگاه اثار ایران درودی ...

مراسم رونمایی از کتاب در فاصله دو نقطه و نمایشگاهی از بانوی هنرمند ایران درودی با حضور هنرمندانی از جمله نیکی کریمی ،سیمین بهبهانی ،رویا نونهالی ،سروش صحت ودیگر هنرمندان برگزار شده،ایران درودی سال ها در عرصه ی نقاشی فعالیت دارد و اثار متفاوتی را خلق کرده،احمد شاملو در مجموعه ی ابراهیم در اتش در سال ۱۳۵۱ شعری سرود و ان را به ایران درودی تقدیم کرد .

«و ان نگفتیم که به کار اید     چرا که تنها یک سخن      یک  سخن  در میانه نبود

                       ازادی      

ما نگفتیم                          تو تصویرش کن »




شنبه، آذر ۱۶، ۱۳۹۲

عکس هایی از فیلم تمشک

تمشک با نقش افرینی نیکی کریمی و دیگر هنرمندان سینمای ایران به کارگردانی سامان سالور مراحل فنی را برای اماده شدن طی می کند،عکس هایی از بازی نیکی کریمی در فیلم تمشک 










جمعه، آذر ۱۵، ۱۳۹۲

به یاد نلسون ماندلا

خبردرگذشت نلسون ماندلا بدون تردید هر کسی را به فکر مسیری خواهد انداخت که او در راه رسیدن به ازادی طی کرد،ماندلا از ان جهت در قلب های همگان جا گرفت که  به ارمان رسیدن به ازادی و مبارزه با تبعیض نژادی در افریقای جنوبی ایمان داشت و هرگز ان را فدای منافع فردی و حزبی نکرد.

نلسون ماندلا نزدیک به سه دهه از عمرش را پشت میله های زندان نظام اپارتاید گذراند ولی در راه کسب ازادی هرگز مطالبه ای شخصی نداشت و برای تحقق رویای ازادی افریقای جنوبی تلاش کرد.






نام ماندلا برای جامعه ی بشری مترادف صبر، از خودگذشتگی و نوع دوستی خواهد ماند ،شخصیتی که رویایی را به واقعیت تبدیل کرد.


«رویاهات رو از دست نده، واسه این که اگه رویاهات از دست برن

زندگی عین بیابون برهوتی میشه که برفا توش یخ زده باشند.

رویاهات رو از دست نده واسه اینکه اگه رویاها بمیرن

زندگی عین پرنده بی بالی میشه که دیگه مگه پرواز رو خواب ببینه. لنگستن هیوز »

پنجشنبه، آذر ۱۴، ۱۳۹۲

نگاهی به فیلم روز هشتم (the eighth day)

حرف و حدیث ها درباره ی موضوع معلولین و روز پارا المپیک و مراسمی که با حضور نیکی کریمی،فاطمه معتمد اریا،مهدی مهدوی کیا و... برگزار شده بود،مرا به یاد فیلم دوست داشتنی روز هشتم اثر ماندگار ژاکووان دورمل انداخت.

روز هشتم دنیای ساده و بی الایش یک شخصیت دارای سندرم داون را در برخورد با دنیای ماشینی و حسابگر به تصویر می کشد و با فضایی شاعرانه و جذاب روایت خودش را جلو می برد.






در دنیایی که پیچیدگی های دنیای خرد محور با خط کشی های قرص و محکم خودش همه را اسیر چرخ دنده های عصر جدید کرده از دل این فریاد و هیاهو روز هشتم ما را به نوعی به طبیعت دعوت می کند،به سادگی ،به خود بودن و اشتی با کودک درون که در شخصیت ژرژ تجسم پیدا کرده است.

 روز هشتم نشان می دهد که  هوش و هوشمندی با  تعریف کلیشه ای و صنعتی سازگاری بهتر و بیشتر با قواعد دنیای مدرن دیگر اعتبار چندانی ندارد و به جای ان اعتبار واقعی در نزدیکی انسان به خویشتن واقعی خود و درک بهتر طبیعت است و این شاید نیاز امروز دنیای مدرن هست .




روز هشتم داستان تنهایی انسان مدرن است در سفری که برای بازشناسی از خود در جستجوی راه نجات طی می کند، نجاتی که به نظرم در فیلم با همراهی دو شخصیت اصلی داستان به خوبی روایت می شود .

مطلب مرتبط:+حضور نیکی کریمی،فاطمه معتمد اریا،مهدی مهدوی کیا در مراسم گرامیداشت معلولین

چهارشنبه، آذر ۱۳، ۱۳۹۲

نیکی کریمی و مراسم روز پاراالمپیک

روز پاراالمپیک برای گرامیداشت حضور معلولین جامعه در عرصه های ورزشی برگزار شد، در این مراسم ان طور که خبرگزاری مهر نقل کرده حضور هنرمندانی از جمله نیکی کریمی، فاطمه معتمد اریا،سعید پیردوست و همین طور از جامعه ی ورزشی هم مهدی مهدوی کیا ، احسان حدادی باعث توجه بیشتر رسانه ها به این موضوع شد .

 همبازی شدن نیکی کریمی و فاطمه معتمد اریا با معلولین در بازی بوچیا که نوعی ورزش مربوط به معلولین است از نکات جالبی بوده که در گزارش خبری مهر به ان اشاره شده است .














یکشنبه، آذر ۱۰، ۱۳۹۲

زنده یاد ژیلا مهرجویی از نگاه نیکی کریمی

ژیلا مهرجویی طراح صحنه و لباس سینما در اثار مختلفی به فضاسازی تاثیرگذار با توجه به دانش و هنری که داشت کمک کرد،سارا ،سه زن،زن دوم از فیلم هایی هستند که با نقش افرینی نیکی کریمی و طراحی های ژیلا مهرجویی در خاطر همه ماندگار شدند . 

 امیدوارم سینما و دیگر مدیوم های نمایشی در ایران  با اعتنای بیشتر  و نگاه حرفه ای ارزش و اهمیت همه ی گرایش های هنری را جدی بگیرند .

نیکی کریمی در مصاحبه با خبرانلاین درباره ی زنده یاد ژیلا مهرجویی به مطالبی جالب و شنیدنی اشاره کرد.

شنبه، آذر ۰۹، ۱۳۹۲

گفتگوی هنرمندان ایران و ستارگان فوتبال میلان

حضور تیم ستارگان فوتبال میلان در ایران باعث شد فضایی به وجود اید تا موضوع نگاه فرهنگی میان ملت ها باز به چشم بیاید،در مراسم ضیافت شامی که با حضور هنرمندان با ستارگان تیم میلان تدارک دیده شده بوده و نیکی کریمی ،فاطمه معتمد اریا ،حبیب رضایی ،مازیار فلاحی ،پژمان بازغی و دیگر هنرمندان مطرح حضور داشتند مسایل جالبی مطرح شده که  از خبرگزاری مهر نقل می کنم.

«این ستارگان سینما و موسیقی ایران در حاشیه این مراسم برای دقایقی با برخی از اعضای تیم میلان دیدار و گفتگوهایی داشتند که در نوع خود جالب بود.

 در این دیدار و گفتگو ابتدا هنرمندان به بازیکنان میلان معرفی شدند. مسئوول هماهنگی اعلام کرد که در بین هنرمندان ایران مازیار فلاحی یکی از خوانندگان پرطرفدار، فاطمه معتمد آریا و نیکی کریمی از بازیگران زن ایرانی که جوایز بین المللی هم دریافت کرده‌اند،حبیب رضایی یکی از هنرمندان با سابقه سینما و تئاتر که نقش‌های تاثیرگذار بسیاری هم بازی کرده و پژمان بازغی هنرمند جوان و مطرح ایران حضور دارند.




توضیح باعث شد بازیکنان میلان علاقمند شوند تا توضیحات بیشتری در خصوص عملکرد این هنرمندان ایران به آن ها داده شود و حتی تاکید کردند اتفاقی که در زمینه فوتبال رخ داد، می‌تواند در بخش هنر هم شکل گیرد. آن ها معتقد بودند فوتبال و هنر می‌تواند بهانه‌ای کوچک برای کنار هم قرار گرفتن فرهنگ‌های دو کشور ایران و ایتالیا باشد که این مساله در نهایت به نفع صلح و دوستی جهانی خواهد بود.

در این مراسم، مازیار فلاحی نخستین هنرمندی بود که خطاب به ستارگان میلان گفت فکر می‌کنم موسیقی مانند فوتبال زبان مشترکی بین همه کشورهای دنیا باشد. همه می‌دانیم ایتالیا موسیقی اصیل و شناخته شده‌ای دارد همانند موسیقی ایرانی.

در ادامه فاطمه معتمد آریا به شوخی خطاب به ستارگان میلان گفت: شما بازی را بردید و من دیگر نمی‌توانم پیامی بدهم. تنها به شما خسته نباشید می‌گویم.

حبیب رضایی هم در این جمع صمیمانه اظهار کرد: فکر می‌کنم اگر در سینما و هنر مانند فوتبال از این برنامه‌ها اجرا شود، اتفاقات بسیار خوبی خواهد افتاد.

در نهایت هنرمندان ایرانی با ستارگان میلان عکسی به یادگار گرفتند که باره‌سی و ماسارو از چهره‌های برجسته تیم میلان در این گفتگو و عکس یادگاری بودند.

جمعه، آذر ۰۸، ۱۳۹۲

فوتبال ،یادها و خاطره ها ،مثل یک زندگی

بازی دوستانه ی میلان و پرسپولیس و برنامه ی تدارک دیده شده برای مراسم خداحافظی مهدی مهدوی کیا از دوران بازیکنی فوتبال به نظرم ایده و کار درستی بود،امیدوارم دیگر تیم های فوتبال هم برای انجام بازی هایی با این الگو و قدردانی از بازیکنی که قصد خداحافظی دارد به بالارفتن ارزش های فرهنگی و اجتماعی نه فقط در فوتبال که در جامعه کمک کنند .






در قسمت اول مجموعه ی روزی روزگاری فوتبال به کارگردانی نیکی کریمی که سال گذشته منتشر شده بود مصاحبه ی جالب با مهدی مهدوی کیا شامل بخش های مختلف دوران بازی در سطح تیم های مختلف بود که در گفتگو با نیکی کریمی به ان می پرداخت .

نیکی کریمی بعد از انتشار اولین قسمت این مجموعه در گفتگویی با مهدی مهدوی کیا و امیر حاج رضایی به موضوعات مختلفی درباره ی فوتبال و مسائل مربوط به ان پرداختند.

شاید دوباره خوانی این گفتگو برای این روزها و بعد از این مراسم خداحافظی مهدی مهدوی کیا خالی از لطف نباشد .

پنجشنبه، آذر ۰۷، ۱۳۹۲

موسیقی متن فیلم سوت پایان

موسیقی فیلم سوت پایان به کارگردانی نیکی کریمی با نوایی  شنیدنی و تاثیرگذار همراهی بسیار خوبی با روایت داشت ،موسیقی این فیلم اثر کارن همایونفر است و او به نظرم با دقت و خلاقیت فضای موسیقیایی فیلم را خلق کرده بود ،فضایی که فقط ان را نباید در قطعه ی موسیقی این فیلم جستجو کرد .






قطعه ی موسیقی متن فیلم سوت پایان به همراه تعداد دیگری از اثار ساخته شده توسط کارن همایونفر مدتی است که  در البوم «سرانجام» منتشر شدند .




جمعه، آذر ۰۱، ۱۳۹۲

نیکی کریمی در سریال سرزمین کهن

ان طور که نیکی کریمی در صفحه ی شخصی خود خبر داده فیلمبرداری سریال سرزمین کهن  به کارگردانی کمال تبریزی با بازی نیکی کریمی و شهاب حسینی ادامه دارد،امیدوارم شرایطی فراهم شود تا فیلم سینمایی خیابان های ارام به کارگردانی کمال تبریزی و بازی نیکی کریمی هم اکران شود .





چهارشنبه، آبان ۲۹، ۱۳۹۲

به یاد فیلم سوت پایان اثر نیکی کریمی

سال گذشته مثل چنین روزی در بیست و نهم ابان ماه ۱۳۹۱ نیکی کریمی موفق شد جایزه ی اصلی جشنواره فیلم مانهایم المان را به دست اورد .

عکس های بیشتر از فیلم سوت پایان










یکشنبه، آبان ۱۹، ۱۳۹۲

تولد نیکی کریمی

امروز نوزدهم ابان ماه سال ۱۳۹۲ باز به روز تولد نیکی کریمی رسیدیم،ارزوی سلامتی و موفقیت در همه ی امور زندگی برای نیکی کریمی دارم .



.

پی نوشت:عکس این کیک تولد را  از بین  عکس های کیک های تولد به کمک جستجوگر گوگل پیدا کردم.😃

شنبه، آبان ۱۸، ۱۳۹۲

نیکی کریمی از پایان فیلمبرداری تمشک تا سریال سرزمین کهن

نیکی کریمی از پایان بازی خود مقابل دوربین فیلم سینمایی تمشک به کارگردانی سامان سالور خبر داد.

نیکی کریمی در گفتگو با ایسنا گفت:فیلمبرداری این فیلم در لاهیجان ادامه داشت و بازی من طی روزهای گذشته به پایان رسید.





کریمی از حضورش در مقابل دوربین «سرزمین کهن» کمال تبریزی به عنوان اولین تجربه سریالش خبر داد و اظهار کرد: از بیست و پنجم آبان ماه کارم در این سریال آغاز می‌شود و در بخش کوتاهی از فصل دوم که فیلمبرداریش یک ماه به طول خواهد انجامید، حضور دارم و برای سال بعد در فصل سوم «سرزمین کهن» حضور کامل خواهم داشت.

وی تجربه همکاری با کمال تبریزی در «خیابان‌های آرام» را بسیار خوب برشمرد و گفت: احترام زیادی برای ایشان قائل هستم و همین باعث شد که پیشنهادشان را برای حضور در این سریال بپذیرم.
نیکی کریمی فیلم «زندگی جای دیگری است» به کارگردانی منوچهر هادی را نیز برای حضور در جشنواره فیلم فجر خواهد داشت.

پنجشنبه، آبان ۱۶، ۱۳۹۲

بزرگداشت زنده یاد سعید امینی بازیگر «نفس عمیق» با حضور نیکی کریمی

به یاد فیلم نفس عمیق به کارگردانی پرویز شهبازی که هنوز هم بعد از گذشت سال ها یکی از اثار به یاد ماندنی سینمای ایران به حساب می اید،درگذشت سعید امینی بازیگر این فیلم باز همه را به نوعی به یاد این فیلم تاثیر گذار انداخت.

مراسم بزرگداشت و یادبودی برای زنده یاد سعید امینی بازیگر نفس عمیق برگزار شده که نیکی کریمی هم در این مراسم  حضور داشتند .











سه‌شنبه، آبان ۱۴، ۱۳۹۲

یک هایکو

«راه می روم ،  سایه ام در کنارم    

                              به تماشای ماه ...سودو .نور ماه بر درختان کاج ترجمه ی نیکی کریمی»





چهارشنبه، آبان ۰۸، ۱۳۹۲

وداع های فوتبالی

خبر خداحافظی ناگهانی فرهاد مجیدی بازیکن محبوب استقلال مرا به این فکر فرو برد که فارغ از این که به هر حال روز خداحافظی برای هر فوتبالیستی از راه خواهد رسید، ولی این گونه وداع با فوتبال که به نظر می رسد، شاید با نوعی بغض حرف های ناگفته و دل شکستگی همراه است ،تلخ و تکان دهنده بود.

بدون این که قصد قضاوت داشته باشم ولی قصه ی تلخ خداحافظی های این گونه درباره ی مهدی مهدوی کیا فوتبالیست محبوب نیز اتفاق افتاد و متاسفانه ان چه شایسته ی او بود در این زمینه رخ نداد .




فوتبال ایران بدون تردید با چالش های ریز و درشتی مواجه بوده و هست ولی فوتبال فقط بازی با قواعد خاص ان در وسط چمن نیست به نظرم فراتر از ان کمک به گسترش فرهنگ جوانمردی و ارج گذاشتن به جوهر انسانی است .

صحبت بحث های فوتبالی شد یاد سال گذشته افتادم که ابان ماه اولین قسمت مجموعه ی روزی روزگاری فوتبال اثر نیکی کریمی در رسانه های خانگی توزیع شد مجموعه ای که قرار بود برای فرهنگ سازی در فوتبال گام های خوبی بردارد ولی متاسفانه تولید این مجموعه ادامه پیدا نکرد .

سه‌شنبه، آبان ۰۷، ۱۳۹۲

دوشنبه، آبان ۰۶، ۱۳۹۲

نگاهی به فیلم بشارت به یک شهروند هزاره سوم

فیلم بشارت به یک شهروند هزاره سوم به کارگردانی محمد هادی کریمی و نقش افرینی نیکی کریمی و دیگر بازیگران مطرح سینمای ایران به نظرم یکی از اثاری است که در کنار تحلیل تکنیکی و پرداختن به موضوع ساختار فیلمنامه،کارگردانی،تدوین و مسائلی این گونه باید بیشتر به موضوع مهم محتوایی ان پرداخته شود .






به نظرم فیلمساز در بیان روایت قصه ای با محوریت ایمان و هشدار نسبت به خطر گروه های منحرف و از ان مهمتر اسیب های فردی و اجتماعی حاصل از ان موفق عمل کرده و با بیانی روشن در مدیوم سینما و قصه ای مشخص و با استفاده از نقش افرینی های درست و نمادهایی قابل قبول به اثری ارزشمند در کارنامه ی هر یک از عوامل این فیلم رسیده است .

اما ورود به بحث محتوایی«بشارت به یک شهروند هزاره سوم »با پیچیدگی هایی نیز همراه است،اگر فیلم را با اثاری مثل جن گیر ،طالع نحس ،بچه رزماری مقایسه کنیم شاید یا باید این اثر را در قیاس با دیگر فیلم های این گونه دید یا در تقابل با ان ها به حساب اورد .

شاید مهمترین نکته ای که به نظرم رسید این موضوع مهم بود که در فیلم بشارت به یک شهروند هزاره سوم ،نیروی شر و شیطان در واقع در درون افکار نادرست و غلط انسان  نشان داده می شود  در حالی که در اثار خارجی به طور معمول بیشتر نیروی شر و شیطانی به صورت یک عامل جدا و بیرونی از انسان به تصویر کشیده می شود .

شنبه، آبان ۰۴، ۱۳۹۲

«من اگر پرنده بودم»

«چو فرشتگان و مرغان، من اگر پرنده بودم                             

                                              به فراز اسمان ها پر و بال می گشودم ...»

                                                                          به یاد البوم من اگر پرنده بودم اثر استاد حسین علیزاده




سه‌شنبه، مهر ۳۰، ۱۳۹۲

یادداشت نیکی کریمی درباره اهمیت پاک سازی مین های زمان جنگ

چند روز قبل مین های به جا مانده از زمان جنگ در منطقه ی غرب کشور حادثه افرید و باعث مصدوم شدن کودکان شد،هر چند مراکز مربوط به پاکسازی و مین زدایی در طول سال ها فعالیت های مثبتی داشتند ولی یا توجه به گذشت این زمان طولانی انتظار می رود به نقطه ی پایانی برای موضوع  پاکسازی کامل مین های کاشته شده رسیده باشیم یا حداقل تمهیداتی  برای دور نگه داشتن عابران در مناطق مشکوک به وجود مین با نصب تابلو های اخطار و ... در نظر گرفته شود .

نیکی کریمی نیز در واکنش به این حادثه دلخراش یادداشتی را منتشر کرده که به نقل از روزنامه اعتماد بیست و هشتم مهرماه شماره ۲۸۰۶ نقل می کنم :

«چطور بايد باور كرد هنوز زمين‌هايي داريم كه محل گذر مردم غيرنظامي و كوچه و بازار است و ممكن است بهاي اين عبور جان و بدنشان باشد. هنوز زمين‌هايي هست كه چند كودك بي‌خبر و بي‌گناه از آن رد شوند و تا به خودشان بيايند صداي تقه ضامن ميني از زيرپايشان بلند شود و تمام...




زندگي اين هفت كودك از لحظه‌اي كه پايشان روي مين رفت براي هميشه و تا ابد تغيير خواهد كرد. هر هفت كودك امروز و روزهاي بعد را نه در مدرسه، كه در بيمارستان خواهند ماند، با دست و پاهاي زخمي و پايي كه يكي از آن ها ديگر نخواهد داشت و حالا همه‌ آن ها با تن‌هاي خونين و پر دردشان روي تخت افتاده‌اند...

 ما اما اينجا نشسته‌‌ايم. سر كار هر روزه‌مان و چه مي‌دانيم اين بچه‌ها چه دردي كشيدند. حتما تا چند روز بعد همه فراموش مي‌كنيم كه بعد از اين آن ها چطور زندگي خواهند كرد.

 ما نمي‌دانيم چه كسي ميني كه زير پاي اين بچه‌ها منفجر شد را در سرزمينمان كاشت و چه كسي بايد آن را از زمين درمي‌آورد. فقط مي‌دانيم نمي‌خواهيم هيچ كودكي دست و پايش را به كام اين هيولا بفرستد. فقط مي‌دانيم كه پاي اين بچه‌ها بايد روي زمين سفت، زمين امن راه برود. فقط همين


شنبه، مهر ۲۰، ۱۳۹۲

نیکی کریمی و مراسم اختتامیه بیست و هفتمین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان

بیست و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان که از روز پانزدهم مهرماه در اصفهان شروع شده بود با اعلام نتایج به پایان رسید،نیکی کریمی داور بخش بین الملل این دوره جشنواره بود که در کنار داورانی از دیگر کشورها و ایران به قضاوت درباره ی فیلم های این بخش پرداختند .





















 اطلاعات بیشتر درباره ی نتایج برگزیدگان بخش بین الملل  درلینک زیر (سایت جشنواره ):

جمعه، مهر ۱۹، ۱۳۹۲

رومن به روایت پولانسکی

بخش هایی از کتاب رومن به روایت پولانسکی ترجمه ازاده اخلاقی که به قلم پولانسکی نوشته شده را نقل می کنم این بخش مربوط به خاطرات دوران کودکی رومن پولانسکی است 

«بزرگترین ارزویم ساختن یک پروژکتور بود،می خواستم یک نوع ساده مثل همانی را که در مدرسه داشتیم ،بسازم ،جعبه ای مستطیل شکل که یک طرفش لنزی قرار می گرفت ،لنز چراغ قوه ای را جدا کردم ،حالا یک جعبه می خواستم ،همه ی سطل اشغال های محله را گشتم ،اما هیچ جیز به درد بخوری پیدا نکردم .




یک روز صبح یواشکی عقب ماشین اشغالی سوار شدم و تا محل تخلیه زباله ها رفتم،ان جا بعد از ساعتها زیر و رو کردن اشغال ها ،چیزی را که می خواستم پیدا کردم یک قوطی کوچک چای به رنگ قرمز و طلایی .

حالا باید مربعی در یک طرف و  دایره ای در طرف دیگر جعبه می بریدم ،بی ان که حتی به ابزار بهتری فکر کنم یک راست سراغ میخ و چکش رفتم ،کار پر سر و صدایی بود ...»

شنبه، مهر ۱۳، ۱۳۹۲

مصاحبه ی نیکی کریمی درباره ی سینمای دفاع مقدس با روزنامه اعتماد(مهر۱۳۹۲)

نیکی کریمی در گفتگو با روزنامه اعتماد ، نقطه نظرات خود درباره ی سینمای دفاع مقدس را مطرح کرده ،این مصاحبه در تاریخ هفتم مهرماه ۹۲ شماره ۲۷۸۹ منتشر شده است که نقل می کنم :

از نگاه شما فيلم‌هاي جنگي در ايران تا چه حد در زمينه به تصوير كشيدن نقش زنان در جريان دفاع مقدس موفق بوده‌اند؟‌ البته بايد اين نكته را در نظر داشته باشيم كه ذات جنگ به دليل مردانه بودنش به طور كلي عرصه چنداني براي حضور زنان فراهم نمي‌كند.

از دوران قبل از ورودم به دنياي بازيگري فيلم‌هاي ارزشمندي را در حوزه دفاع مقدس به خاطر دارم كه از جمله آن ها مي‌توانم به «آن سوي آتش» ساخته كيانوش عياري اشاره كنم.

 بعد از آن كه وارد اين عرصه شدم نيز كارهاي قابل توجهي در اين زمينه ساخته شد كه از جمله آن فيلم‌هايي از احمدرضا درويش و زنده‌ياد رسول ملاقلي‌پور يا سريال‌هاي تلويزيوني هستند. اين را قبول دارم كه جنگ فضايي مردانه دارد، اما مي‌توانيم در سينماي ايران به نمونه‌هاي قابل توجهي اشاره كنيم كه فضاي جنگ به واسطه پرستاري كه در جريان جنگ بوده يا همسر شهيد تصوير شده است. 

«بوي پيراهن يوسف» يكي از كارهايي است كه من در زمينه جنگ كار كرده‌ام و در آن فيلم مسير ورود به موضوع جنگ به واسطه بازگشت خواهر يك مفقودالاثر به كشور و جست‌وجويش براي يافتن برادر، است.

 تصويري كه در «برج مينو» از جنگ مي‌بينيم نيز از زاويه نگاه زني است كه برادرش شهيد شده است. همه اين ها از نگاه من تصوير كاملي از زن را در جنگ به نمايش مي‌گذارد.




تمامي اين هايي كه گفتيد در سينماي جنگ قابل مشاهده است، اما نكته اين است كه كمتر شاهد كنشمند بودن زنان در زمينه جنگ هستيم.

اين يك واقعيت است كه زنان در جنگ ما نقش مهمي برعهده داشتند و اتفاقا در موقعيتي كه تصور مي‌شود واكنش نشان مي‌دهند، كنشمند هستند. به عنوان مثال خواهري كه در «بوي پيراهن يوسف» است، عملا يك فعل انجام مي‌دهد و به واسطه كار او است كه داستان پيش مي‌رود.

 در «برج مينو» هم من شخصيت خواهر را به هيچ عنوان منفعل نمي‌بينم. در آن جا هم همراهي خواهر شهيد و دوست او موجب پيش رفتن اتفاقات مي‌شود.

 «سفر به چزابه» يكي ديگر از فيلم‌هايي است كه مي‌بينيم شخصيت زن نقشي جدي و پررنگ در كار برعهده دارد، همين طور در برخي از فيلم‌هاي ديگري كه با موضوع جنگ توليد شده‌اند. به همين دليل است كه به قطعيت مي‌توانم بگويم ما قهرمان‌هاي زن تاثيرگذاري در حوزه سينماي دفاع مقدس داريم.
نگاه شما به نقش‌هايي كه اغلب درباره زنان در حوزه سينماي دفاع مقدس در نظر گرفته مي‌شود، چيست؟ به نظرتان اين نقش‌ها مي‌توانند به اندازه‌يي كه در جنگ اتفاق افتاده تصويري درست از زنان در اين عرصه نشان دهد؟ مثلا در «بوي پيراهن يوسف» قد و قواره نقش شما در حد شخصيت اصلي ديده مي‌شود و حالا اين كه اين نقش تا چه حد مي‌تواند تاثيرگذاري داشته باشد و ماجرا را پيش ببرد، سوالي است كه مطرح مي‌شود

قد و قواره يك نقش را قطعا اندازه آن تعيين نمي‌كند، بلكه تاثيرگذاري آن در كل روند داستان است كه مي‌تواند ابعاد و اندازه نقش را مشخص كند. من همچنان با آدم‌هايي مواجه مي‌شوم كه مي‌گويند چندي قبل «بوي پيراهن يوسف» را در تلويزيون ديده‌اند و تحت تاثير آن قرار گرفته‌اند.

 «بوي پيراهن يوسف» از آن فيلم‌هايي است كه بسيار تاثيرگذار ساخته شده و عملا فيلم درستي است. كارگردان براساس شناختي كه از جنگ داشته سراغ ساخت اين فيلم آمده و همين نكته اهميت بسيار بالايي دارد.

جمعه، مهر ۱۲، ۱۳۹۲

مصاحبه ی نیکی کریمی با روزنامه ایران

مصاحبه ی نیکی کریمی با روزنامه ایران که در تاریخ سی و یکم شهریور ۹۲،شماره ۵۴۶۷ منتشر شده را نقل می کنم.

خانم كريمي، تازه از سفر آمده‌ايد ازمراسم بزرگداشتتان‌بگوييد... 

جشنواره استراليا يك جشنواره ايراني بود،جشنواره‌اي كه به فيلم‌هاي ايراني مي‌پرداخت. در اين رويداد فيلم‌هاي زيادي از آثاري كه هم‌اكنون بر پرده سينماها است تا فيلم‌هاي قديمي‌تر نشان داده شد. برنامه گسترده‌اي بود. يك هفته در سانس‌هاي مختلف نمايش فيلم بود. سه فيلمي كه ساخته بودم «سوت پايان، يك شب و چند روز بعد » را نشان دادند به همراه يكي از فيلم‌هايي كه بازي كرده بودم « فيلم دو زن». در مجموع برايم خيلي لذت بخش بود.






اين توجه برون مرزي به تمام گونه‌هاي سينمايي ساخته شده در ايران وجود دارد يا تنها از منظر اجتماعي نگاه خاص و با دقتي دارند؟

اگر اين نوع توجه نيز وجود دارد، به خاطر اين است كه جشنواره معمولاً جاي نشان دادن فيلم‌هايي است كه اتفاقي خاص در يك كشور را بازگو مي‌كنند يا اين‌كه به يك مسئله خاص پرداخته‌اند، به هرحال بايد فيلم يك اهميت خاص و تازگي ويژه داشته باشد تا مدنظر داوران جشنواره قرار گيرد.

درقالب يك مثال از جشنواره كن مي‌گويم. دراين جشنواره بخشي وجود دارد به نام «نوعي نگاه ديگر» و اين يعني يك نوع نگاه متفاوت، واين نگاه خاص شايد در گونه‌هاي فيلمسازي كمدي يا اكشن كمتر از ژانر اجتماعي باشد. به خاطر اين‌كه گونه اجتماعي سينما بيشتر مورد توجه جشنواره‌هاي خارجي قرار مي‌گيرد.

گفتيد كه در استراليا فيلم «دو زن » شما اكران شد،آن هم در مراسم بزرگداشتتان، چرا «دوزن»! فيلمي كه در جشنواره سينمايي كشور خودمان داوران اعتقادي به بازي خاص از شما نداشتند، جايزه‌اي برايتان در برنداشت در حالي كه تماشاگران آن دوره جشنواره فجر نگاهي ديگر به بازي «نيكي كريمي» در آن فيلم داشتند. معتقد نيستيد داوران خارجي ديدگاه نزديكي به تماشاگران ايراني دارند و فيلم شناسي دلخواه مردم ايران را بيشتر مي‌شناسند؟

سؤال جالبي است. (با لحني توأم با خنده) آن جا اين سؤال را مطرح نكردم كه چرا «دوزن»؟ ولي فكر مي‌كنم احتمالاً مدير جشنواره اين فيلم را ديده و پسنديده بود.

 كمي از فضاي جشنواره و بزرگداشتتان خارج شويم و برويم به چرخه زمان، برويم به گذشته، به كودكي شما و مدرسه، جايي كه براي اولين مرتبه نقش بازي كرديد آن هم در فضاي تئائرهاي مدرسه‌اي، انتخاب حضور در فضاي بازيگري در آن زمان، تصميم شما بود يا كسي اين توانايي هنري شما را تشخيص داد؟

هميشه گفتم، علاقه اصلي‌ام به ادبيات است، ازكودكي خواندن متون ادبي و كتاب به‌طور جدي در برنامه‌هاي زندگي‌ام نقش داشت تا همين الان،آن زمان در مدرسه‌اي كه مشغول به درس خواندن بودم گفتند چه کسی تمايل دارد تئائر كار كنند. من هم گفتم: «دوست دارم تئاتر بازي كنم» وخودم دنبال متن گشتم، نمايشنامه‌اي نيم ساعته كه مناسب سن وسال هم مدرسه‌اي هايم باشد. متن پيدا شد و آن تئاتر به اجرا درآمد. پس از آن خودم شروع به نمايشنامه‌نويسي كردم، متن‌هاي كوتاهي مي‌نوشتم و تئائر اجرا مي‌كرديم.

چهارشنبه، مهر ۱۰، ۱۳۹۲

استقلال و لیگ قهرمانان اسیا

امشب در بازی  برگشت استقلال و اف سی سئول کره جنوبی یکی از بازی های دیدنی در سطح اسیا اتفاق افتاد و با وجود این که استقلال در مجموع حذف شد ولی تیم محبوب استقلال تلاش فوتبالی چشم گیری برای تغییر نتیجه داشت ،باید امیدوار بود سطح تیم های باشگاهی به نسبت گذشته روند رو به افزایشی داشته باشند.